Napravite najsočniji brownie s višnjama

brownie

Ukoliko ste ljubitelji čokolade i volite se zasladiti poslije ručka pronašli smo desert koji je savršena kombinacija slatkog i kiselkastog okusa, brownie s višnjama! Ovaj sočan i bogat kolač donosi spoj čokoladne teksture i osvježavajućih višanja, stvarajući idealnu ravnotežu okusa koja će oduševiti sve ljubitelje slastica. Recept je s food bloga @superreceptifood.

Sastojci:

300 g višanja (ocijeđenih)
3 jaja
240 g šećera
1 vanilin šećer
2 prstohvata soli
160 g maslaca
75 g glatkog brašna
50 g kakaa
100 g tamne čokolade

brownie
Priprema:

Otopite maslac na laganoj vatri, a zatim maknite i dodajte izlomljenu tamnu čokoladu. Miješajte dok se čokolada ne otopi i smjesa postane glatka. Dodajte dva prstohvata soli, pa ostavite sa strane da se malo ohladi. Umutite jaja, šećer i vanilin šećer u velikoj posudi dok smjesa ne postane pjenasta. Zatim dodajte otopljenu čokoladu s maslacem i sve dobro sjedinite. Polako, žlicu po žlicu, dodajte kakao i brašno u smjesu, miješajući dok ne dobijete jednoličnu smjesu.

Pripremite pleh obložen papirom za pečenje. Izlijte polovicu pripremljene smjese u pleh i ravnomjerno je rasporedite. Zatim posložite ocijeđene višnje preko smjese, a na višnje prelijte preostalu smjesu. Pecite brownie u prethodno zagrijanoj pećnici na 170 °C oko 30 minuta. Brownie bi trebao ostati mekan u sredini čak i nakon što se ohladi. Ohladite na sobnoj temperaturi pa narežite ga na kocke. Po želji, poslužite ga toplog uz kuglicu sladoleda od vanilije za savršeno slatko-kiselo iskustvo.