Pet održivih smještaja za ljetni odmor u Hrvatskoj

smještaje

Ljeto je ovdje, a gotovo 75 % Hrvata potvrđuju da im je održivo putovanje važno te gotovo trećina smatra da je smještaj označen kao održiviji privlačniji. Booking.com stoga otkriva popis destinacija u Hrvatskoj koje imaju senzacionalne smještaje s vjerodostojnim certifikatom o održivosti treće strane Ovo pomaže onima koji putuju ljeti da identificiraju smještaje koji su već poduzeli korake da budu održiviji.

Hilton Imperial Dubrovnik

Hotel Hilton Imperial smješten je u blizini jezgre Dubrovnika, u povijesnoj zgradi iz 1897. godine, koja kombinira dizajn interijera kraja 19. stoljeća s najnovijom modernom tehnologijom. Gosti hotela mogu uživati u unutarnjem bazenu, wellness centru sa saunama, hamamom i masažama, kao i u baru s pogledom na tvrđavu Lovrijenac.

Uživanje u odmoru u prekrasnom hotelu samo je uvertira u razgledavanje očaravajućeg Dubrovnika. Njegov se stari grad nalazi na UNESCO-ovom popisu svjetske baštine i čija su najpoznatija atrakcija monumentalne gradske zidine. Posjetitelji svoj odmor mogu nastaviti izletom na prekrasni zeleni otočić Lokrum, koji je smješten preko puta gradskih zidina. Oni avanturističkog duha mogu se odlučiti za razgledavanje kajakom.

Scardona Park Luxury Accommodation Skradin

Kako održivost i luksuz nisu međusobno isključivi, pokazuje smještaj Scardona Park Luxury Accommodation u Skradinu, u blizini Nacionalnog parka Krka, koji gostima nudi prekrasan smještaj s pogledom na vrt.

Gosti mogu kombinirati boravak kod gradića Skradina, gdje mogu uživati u lokalnom specijalitetu skradinskom rižotu, s posjetom Šibeniku, kao i izletu na sedam krških slapova u obližnjem nacionalnom parku, u kojem se nalazi i slikoviti otočić Visovac.

Hotel Terme Sveti Martin

Hotel Terme Sveti Martin gostima pruža mogućnost za kvalitetan odmor uz vrhunsko opuštanje u srcu prirode. Posjetitelji imaju priliku uživati u velikom i moderno opremljenom wellness centru, kao i sportskom terenu i fitness centru, te nekoliko bazena.

Hotel se nalazi u Međimurskoj županiji, skrivenom dragulju za posjetitelje koji traže autentična i nezaboravna iskustva u prirodi. Županija omeđena rijekama Murom i Dravom poznata je po svojoj netaknutoj i zaštićenoj prirodi te posjetiteljima pruža brojne mogućnosti za aktivni odmor. A kada se zaželite gastronomskih iskustava, ne zaboravite svoj odmor zasladiti poznatom međimurskom gibanicom.

ECO Aparthotel The Dreamers’s Club

Smješten u blizini plaže u Lumbardi, ECO Aparthotel The Dreamers’s Club nudi savršen odmor na Korčuli za sve ljubitelje prirode. Gostima su na raspolaganju besplatni bicikli, vrt i usluga posluge u sobu, a svaki dan mogu započeti uz kontinentalni, vegetarijanski ili veganski doručak. Parovima se ova lokacija posebno svidjela te su je ocijenili s 9,6 za svoje putovanje.

Nastavite odmor u prirodi uživanjem u očaravajućem krajoliku jednog od najvećih jadranskih otoka. Ako ste željni povijesti, uputite se u vođeno razgledavanje srednjovjekovnog središta grada Korčule, koje možete rezervirati i unaprijed, uz 1 Hour Private Walking Tour in Korcula. Ako želite nastaviti svoj odmor u hedonističkom stilu, nemojte nipošto zaboraviti uživati u autohtonoj sorti vina pošip, kao i u drugim tradicionalnim korčulanskim specijalitetima, poput ručno rađene tjestenine makaruna.

Arena Stoja Camping Homes

Kamp Arena Stoja smješten je na poluotoku Stoja, blizu mora i prekrasne borove šume, savršene pozornice za mirno okruženje. U ponudi ima mobilne kućice s opremom za kuhanje i privatnim terasama, a u sklopu kampa nalaze se restorani, bar i trgovina. U blizini posjetitelji mogu uživati u plivanju, ronjenju i brojnim drugim sportskim aktivnostima.

Iskoristite slobodne dane na godišnjem odmoru da upoznate Pulu i posjetite spomenik antičkog graditeljstva, Arenu. A ako se ipak niste zasitili prirode, ovo je idealna prilika da posjetite i obližnje Brijune, očaravajuće otočje i nacionalni park u kojem ćete osjetiti očaravajuću prirodu i bogatu povijest.