Mljet trail i prvi trail maraton

mljet trail

5 dana ostalo je do početka najzelenijeg traila i prvog trail maratona u Nacionalnom parku Mljet. Ljubitelji outdoor aktivnosti tako će ovoga vikenda trčati, hodati i uživati najljepšim dijelovima otoka Mljeta, a organizatori su se pobrinuli da baš svatko nađe trail po svojoj mjeri, od dječjeg u dužini od 4 km, pa sve do maratona.

Prvi trail maraton – 42 km – NARANČASTA STAZA

Otrčite maraton iz snova koji kreće iz Pomene uz more do Polača gdje prolazi kroz Rimsku palaču, treći najočuvaniji i najveći rimski spomenik na hrvatskoj obali. Od Polača staza se penje u zelene šume Mljeta gdje se ubrzo spaja s Crvenom stazom koja prolazi kroz najljepši dio Nacionalnog parka Mljet te u jednom krugu obuhvaća oba jezera, prekrasne Soline, divne uvale i greben u središtu Nacionalnog parka s pogledima koji oduzimaju dah.
Kotizacija u iznosu od 60 eura uključuje majicu, obrok, stanice s vodom i hranom, popust na smještaj u hotelu, ulaz u NP Mljet te popust za članove obitelji.

CRVENA STAZA – 23,4 KM

Staza prolazi kroz najljepši dio Nacionalnog parka Mljet te u jednom krugu obuhvaća oba jezera, prekrasne Soline, divne uvale i greben u središtu Nacionalnog parka s pogledima koji oduzimaju dah.
Kotizacija u iznosu od 50 eura uključuje majicu, obrok, stanice s vodom i hranom, popust na smještaj u hotelu, ulaz u NP Mljet te popust za članove obitelji.

PLAVA STAZA – 13 KM

13 km staze koja okružuje oba jezera i penje se na vrh Montokuc, čiji pogled stvara najljepše uspomene.
Kotizacija u iznosu od 40 eura uključuje majicu, obrok, stanice s vodom i hranom, popust na smještaj u hotelu, ulaz u NP Mljet te popust za članove obitelji.

ZELENA STAZA – 6 KM

6 km duga staza koja prolazi kroz najljepši dio Nacionalnog parka Mljet i okružuje oba jezera. Idealna za početnike i one koji žele uživati u opuštenom krugu oko jezera, bez pretjeranog umaranja. Ova je staza kao stvorena za hedoniste!
Kotizacija u iznosu od 30 eura uključuje majicu, obrok, stanice s vodom i hranom, popust na smještaj u hotelu, ulaz u NP Mljet te popust za članove obitelji.

LJUBIČASTA STAZA – 4 KM

Staza u dužini od 4 km namijenjena je najmlađima koji će uz obaveznu pratnju roditelja stvoriti uspomene za cijeli život i razviti neraskidivu ljubav prema prirodi i očuvanju okoliša.
Kotizacija u iznosu od 30 eura uključuje majicu, obrok, stanice s vodom i hranom, popust na smještaj u hotelu, ulaz u NP Mljet.

mljet trail

Narančasta staza, maraton
Petak, 3. svibnja 2024.
16:00-18:00: distribucija brojeva i startnih paketa, Riva Pomena

Subota, 4. svibnja 2024.
7:00-8:00: distribucija brojeva i startnih paketa
8:20: biti u startnoj zoni
8.30: start utrke

Ostale staze:
Subota, 4. svibnja 2024.
8:00-11:00: distribucija brojeva i startnih paketa
11:20: biti u startnoj zoni
11.30: start utrke
13.00 – 17.00: ručak
17.30: proglašenje pobjednika i podjela nagrada, limit za završetak utrke – 21 km

Nedjelja, 5. svibnja 2024.
8:00-10:30: distribucija brojeva i startnih paketa
10:50: biti u startnoj zoni
11.00: start utrke
13.00: proglašenje pobjednika i podjela nagrada, limit za završetak utrke

Prijave za trail i maraton su na OVOM LINKU.

Počeo The Great Refresh

Danas je počeo i outdoor tjedan The Great Refresh, a trajat će sve do petka 3. 5. Od ranoga jutra ljubitelji outdoor aktivnosti s voditeljima istražuju otok Mljet uz kajak, SUP bicikl, hiking, penjanje i trail. Prilika je to da pod stručnim okom naučite i otkrijete neke nove aktivnosti na čarobnoj lokaciji, u srcu Nacionalnog parka Mljet.

Kako stići na Mljet?

Iz Splita vozi katamaran na liniji Split – Milna – Hvar – Korčula – Mljet (Pomena) – Dubrovnik, a sve informacije potražite OVDJE. Obavite li svoju prijavu na stranici stotinka.hr i pošaljete potvrdu o prijavi i kotizaciji na turizam@np-mljet.hr do četvrtka 2. 4. možete osvojiti besplatnu povratnu kartu. Detalji su na društvenim mrežama.

Dolazak na Mljet moguć je trajektnom linijom iz luke Prapratno na Pelješcu do luke Sobra na Mljetu, a plovidbeni red pogledajte OVDJE.