Zabilježite ove datume i posjetite restoran Lipa u Sloveniji

restoran Lipa

Suvremene turiste i putnike privlače doživljaji, a restoran Lipa i restoran Wellness Hotela Sotelia u najvećim slovenskim termama sve do sredine 2024. nude pravi festival okusa – svaki mjesec s novom namirnicom kao zvijezdom večeri

U kalendare za početak obvezno zapišite 29. rujna, a onda odmah i 8. listopada; recite ‘ne’ obvezama svih vrsta i prepustite se jedinstvenom doživljaju u režiji Terma Olimia. Naime, potaknuti činjenicom da je najzadovoljniji gost onaj kojem ‘servirate’ doživljaje, osobito ako oni laskaju nepcima, ove slovenske terme, točnije njihov restoran Lipa, jedini bezglutenski restoran u Sloveniji te restoran Wellness Hotela Sotelia, pripremaju nezaboravne tematske brunch-eve i gastro večeri uz glazbu. I tako svaki mjesec, sve do sredine 2024.!

Jedno od omiljenijih mjesta u Termama Olimia zasigurno je trg Lipa, gdje se nalazi i istoimeni restoran, poseban po svojoj unikatnoj, 100-postotnoj bezglutenskoj ponudi. Tematske večeri u restoranu Lipa započinju 29. rujna i sve će se tog petka vrtjeti oko odrezaka i vrganja. Goveđi tatar, ravioli od buće s raguom od vrganja, steak od svinje Mangalice…, sve zaokruženo vrhunskim vinima i neodoljivim desertom – košaricama od kestena s čokoladnim mousseom – samo je dio bogatog menija, za kojeg treba izdvojiti 55 eura po osobi.

Prvu nedjelju u listopadu restoran Lipa organizira svoj Oktoberfest, a 11. studenog „Martinovanje“. Pjenušac će biti tema kulinarske večeri u prosincu, a ovi gastro eventi nastavit će se i u 2024.: azijska kuhinja, Valentinovo, okusi Italije i aperitivi, dalmatinska kuhinja, tapasi i sangria, šparoge i jagode, gin tonik – u pripremi je mnogo uzbuđenja!

Jednu nedjelju mjesečno, počevši od 8. listopada, i Wellness Hotel Sotelia, priprema tematski brunch uz glazbu. Zvijezde bruncha u listopadu bit će bundeve i kesteni u raznim kombinacijama. Juhe, terina od hokkaido bundeve s kriškama soma, confit od juneće plećke s umakom od buće, pileća rolada s kestenom i bućom, hrskavo zapečeni som s raguom od bundeve i kestena, ravioli od bundeve u umaku od kestena, rolada od kestena, palačinke s marmeladom od kestena i domaćim sladoledom od bundeve…, doista je teško nabrojiti sve što chefovi restorana u hotelu Sotelia pripremaju kako bi svojim gostima ponudili ono najbolje i najupečatljivije. Ovog puta, uz sve druge sadržaje Terma Olimia, doživljaje s naglaskom na gastronomiju. Cijena bruncha je 29 eura po osobi (djeca do 12 godina 15 eura), dok je brunch za djecu do 4 godine besplatan.

Martinjska guska s mlincima bit će glavna tema u studenom, dok će predbožićni brunch očekivano biti blagdanski – brunch Predbožićna simfonija 17. prosinca zasigurno će biti izvrsna inspiracija za pripremu blagdanskih jela kod kuće. U novoj godini, 28. siječnja, na meniju će biti francuska kuhinja, u veljači je tema Valentinovo s prijateljima, u ožujku morske delicije, dok je travanj rezerviran za azijsku kuhinju. Tematski brunch u Soteliji svoje će finale imati u nedjelju 26. svibnja 2024. i to uz jagode i šampanjac.

Više o gastro večerima u Termama Olimia, ali i ostalim ponudama potražite OVDJE.