Dobrotvorna aukcija Reto centra Zagreb

aukcija Reto centra

Dobrotvorna aukcija Reto centra Zagreb, održat će se u zagrebačkoj slastičarnici Dolcinotti, na Trgu žrtava fašizma 14, 16.09.2023., s početkom u 18 sati. Dobrotvorna aukcija umjetničkih djela i sportskih rekvizita organizirana je s ciljem prikupljanja sredstva za izgradnju i opremanje kuće za rehabilitaciju i liječenja ovisnosti koja će biti prilagođena potrebama osoba na dugotrajnom liječenju ovisnosti. Budući da je kuća rehabilitacije i liječenja ovisnosti nedavno izgorjela u samo jednoj noći, trenutno je smanjen smještajni kapacitet za rehabilitaciju i liječenje ovisnosti u Reto centru Zagreb.

Ponuđena umjetnička djela autora: Ane Guberine, Željke Gradski, Nenada Marasovića, Darka Bavoljaka, Zvonimira Mihanovića i brojni drugih, pružit će priliku ljubiteljima umjetnosti da se nadmeću za jedinstvene slike. Ova aukcija spaja sport, umjetnost i humanitarni rad kako bi podržala važnu inicijativu i pomogla potrebitima. Svi radovi koji ne budu prodani tijekom aukcije, bit će izloženi na trajnoj prodaji u slastičarnici Dolcinotti. Aukcija je zamišljena ne samo kao mjesto prodaje umjetnina, već i mjesto susreta umjetnika s građanima grada Zagreba, mjesto gdje građani uz umjetnine mogu upoznati i lice koje stoji iza njih.

Aukcija Reto centra – Željke Gradski

Reto centar djeluje 30 godina u Republici Hrvatskoj na području intenzivne rehabilitacije od ovisnosti i mentalnog zdravlja, tretmana trudnica i majki s problemom ovisnosti bez odvajanja od djeteta, na području prevencije rizičnih ponašanja mladih i socijalne isključenosti navedenih ranjivih skupina. Do danas su pružili smještaj u rezidencijalnom tretmanu terapijske zajednice Reto centar ukupno 8527 osoba. Trenutno, na području Grada Zagreba i Splita pružaju sveobuhvatnu skrb i zadovoljavanje životnih potreba za 160 osoba navedenih ranjivih skupina.

Ciljevi istoga su: Promicanje, organiziranje, unapređivanje i razvoj integrativne skrbi psihosocijalno ugroženih osoba s problemom ovisnosti; stvaranje adekvatnih i primjenjivih zakonodavnih procedura, javnih politika i provedbenih mjera koje osiguravaju punu zaštitu ljudskih prava, manjinskih i marginaliziranih društvenih skupina, s osobitim naglaskom na njihovoj zaštiti od svih oblika nasilja i diskriminacije; stvaranje adekvatnih i primjenjivih zakonodavnih procedura, javnih politika i provedbenih mjera koje osiguravaju uvjete za cjelovito izobrazbu mladih prema njihovom aktivnom sudjelovanju u društvu; podizanje svijesti i aktivnosti o smanjenju otpada i povećanje obima recikliranja kao i promicanje ekološkog upravljanja otpadom radi umanjenja pritiska na okoliš; promicanje prava na zdrav život i resocijalizaciju osoba s poremećajem svih oblika ovisnosti; razvoj, promicanje i implementacija novih metodologija u okviru tretmana ovisnosti i osnaživanja ranjivih skupina.