4 savjeta za projektiranje kupaonice

projektiranje kupaonice

Koliko god dobar dizajn bio privlačan, korisnicima je čistoća ipak na prvom mjestu. Ako projektirate kupaonicu, trebali biste se pridržavati nekoliko osnovnih pravila kako biste olakšali čišćenje. Na kraju krajeva, dobro projektiranje kupaonice čini vašu kupaonicu iz snova još boljom, a dizajn ni u kojem slučaju ne mora biti zanemaren.

Pročitajte četiri savjeta za projektiranje kupaonice kojim će održavanje kupaonice biti jednostavno:

1. JEDNOSTAVAN TLOCRT I VELIKE PLOČICE

Pažljivo dizajnirajte tlocrt kupaonice kako bi odgovarao vašim zahtjevima. Kupaonice bi trebale imati što manje kutova i rubova. Bez njih, čišćenje se može obaviti brzo i učinkovito. S tim u vezi, planirajte iza zida sakriti što više nepotrebnih sakupljača prašine u kupaonici, poput vodokotlića, cijevi i kabela.

Također, što su veće pločice u kupaonici, to ih je lakše čistiti. S većim pločicama dolazi i manje fuga, što znači manje prilika za nakupljanje nečistoća.

2. TUŠ RJEŠENJE U RAZINI PODA

Klasične kade i klasične tuš kabine imaju puno kutova i rubova, a njihovo čišćenje oduzima više vremena. Međutim, postoje jednostavni i elegantni načini da to izbjegnete. Odaberete li tuš u razini poda u kojem su položene pločice i tuš odvod ili površinu za tuširanje u razini poda, pojednostavljujete održavanje tuš prostora. Uz to, Geberit rješenja za tuš prostore ispod poklopca odvoda kriju češalj koji efikasno sakuplja kosu i nečistoće. Češalj se može jednostavno izvaditi i očistiti.

3. KONZOLNA RJEŠENJA ZA KUPAONSKE ELEMENTE

Temeljito čišćenje uglova i rubova je, kao što je već spomenuto, mukotrpno i oduzima puno vremena. To možete izbjeći pomnim planiranjem prostorije, ali i pravilnim odabirom kupaonskog namještaja i sanitarija. Ako se kupaonski namještaj i WC objese na predzid, odnosno ako ti elementi ne dodiruju pod, ispod se dobije prostor koji se lako čisti. Već je oko 15 cm dovoljan razmak između poda i donjeg ruba WC školjke ili namještaja. To omogućuje lak pristup krpom ili drugim priborom za čišćenje.

4. WC ŠKOLJKA BEZ UNUTARNJEG RUBA

Konvencionalne WC školjke s rubom za ispiranje imaju problem: kamenac u vodi čini površinu ispod unutarnjeg ruba školjke hrapavom, a čišćenje izuzetno teškim. Naslage izgledaju nehigijenski i magnet su za prljavštinu. Stoga, što je površina jednostavnija, to je lakše čistiti keramičku WC školjku. Moderne WC školjke rade se bez unutarnjeg ruba.

Geberit Rimfree® keramičke WC školjke bez unutarnjeg ruba nude moderne higijenske standarde i lakoću čišćenja. Tehnologija ispiranja s tokom za ispiranje osigurava potpuno ispiranje i olakšava čišćenje
Čišćenje poda jednostavnije je ako su ugrađeni konzolni kupaonski elementi. Nožice kupaonskog namještaja i podesti neće stvarati prepreku pri čišćenju.
Brojna Geberit rješenja za odvod imaju umetak s češljem za hvatanje nečistoća. Češalj je pouzdan u sakupljanju kose i može se jednostavno izvaditi i očistiti.