Otvara se ljetna pozornica Tuškanac

tuškanac

Filmski programi Ljetne pozornice Tuškanac već tradicionalno okupljaju zagrebačke ljubitelja sedme umjetnosti, koji bijeg od gradske žege traže u hladu šume u samom centru grada. Tijekom tri sunčana mjeseca najatraktivnije zagrebačko kino na otvorenom na svome će ekranu ugostiti raznolike filmske programe, koji će svim zainteresiranima omogućiti da pronađu neki naslov po vlastitome ukusu.

Lipanj i srpanj tradicionalno su rezervirani za gostujuće programe vodećih hrvatskih filmskih festivala. Sezonu otvara Animafest Zagreb, svjetski festival animiranog filma, tradicionalni Fantastic Zagreb, nezaobilazno mjesto za ljubitelje žanrovske fantastike, SF-a i horora, nakon čega slijedi Revija europskog filma. Festival mediteranskog filma Split i Motovun Film Festival zagrebačkoj će publici omogućiti da dio njihove atraktivne selekcije pogledaju istovremeno kada i gledatelji u Splitu odnosno Motovunu, dok su Zagreb film festival i ZagrebDox za Ljetnu pozornicu pripremili svoja ljetna izdanja.

Kolovoz je tradicionalno rezerviran za Film u šumi: raznolik program koji uključuje festivalske uspješnice, žanrovska ostvarenja, kinohitove te premijere hrvatskih i regionalnih naslova, dok će Kinoteka u šumi jednom tjedno podsjetiti na kultne filmove i klasike, koji su zavrijedili trajno mjesto u filmskome kanonu.

Filmske programe na Ljetnoj pozornici Tuškanac organizira i vodi Centar za kulturu i film Augusta Cesarca, isti tim koji stoji i iza zagrebačkog kina Kinoteka, čijem se repertoaru vraća sredinom rujna.

Sve informacije pratite na službenoj stranici pozornice.