U Makarsku stiže svjetska zvijezda Lola Astanova

lola astanova

Lola Astanova, svjetski poznata pijanistica, koja zadivljuje svijet emotivnim interpretacijama klasične glazbe i upečatljivom pojavom, stiže na WTA Makarska Open by Valamar koji se održava u gradu podno Biokova od 5. do 11. lipnja. Lola je u središte pozornosti domaće javnosti došla zbog navodne veze s glazbenikom Stjepanom Hauserom, što je ona demantirala rekavši da je „evidentna energija među njima bila samo stvar glazbe“, no u Makarskoj će se sada svi iz prve ruke moći uvjeriti i u veličinu njezina talenta.

Ovo, doduše, nije Lolin prvi posjet Hrvatskoj – svirala je i 2019. na finalnoj večeri WTA turnira koji se tada održavao u Bolu, a tom prigodom na poznatom Zlatnom ratu snimila je spot koji je na YouTubeu pogledalo više od 1,6 milijuna obožavatelja – no za sve sudionike i goste ženskog teniskog turnira u Makarskoj priprema pravu glazbenu poslasticu.

Hauser i Lola Astanova

Naime, Lola je poznata po svojim energičnim interpretacijama, prije svega skladbi Chopina, Liszta i Rachmaninoffa; u dobi od samo šest godina pohađala je specijaliziranu školu za darovitu djecu u rodnom Uzbekistanu, a već s osam godina započela je turneje kao koncerti pijanist, nastupila je i s Andreom Bocellijem na Venecijanskom bijenalu i najtraženija je pijanistica u svijetu… Studirala je na Moskovskom državnom konzervatoriju P. I. Čajkovski, a 2003. emigrirala je u SAD i tamo je danas apsolutna zvijezda. Samo na Instagramu prati je preko 1,1 milijun obožavatelja.

Moja mama je profesorica klavira i zapravo je bila protiv toga da sviram klavir, no tata je inzistirao i odveo me kod cijenjene profesorice Tamare Popovich. Jako sam strastvena prema glazbi koju sviram. Sva djela koja odaberem svirati vrlo su osobna i mislim da je to važno kako bi publika osjetila emocije“, rekla je u jednom od svojih intervjua.

Bit će to pravi spektakl u Makarskoj, jer se – uz dolazak svjetske glazbenice koja će izvesti nekoliko djela i nastupe 40-ak najboljih tenisačica iz Švedske, Nizozemske, Belgije, Slovačke, Crne Gore, Italije, Kine, Luksemburga, Srbije, Slovenije, Hrvatske…, – obilježava i 50. rođendan Ženske teniske asocijacije (WTA).

Sve o WTA Makarska Open by Valamar pratite OVDJE.