Smanjite toplinu u svojem domu tijekom ljeta

smanjiti toplinu

Bilo da pokušavate smanjiti svoj ekološki otisak, želite biti odgovorni spram potrošnje energije ili samo pokušavate preživjeti vrućinu tijekom paklenih ljetnih mjeseci, različita rješenja mogu vam pasti na pamet kako bi rashladili svoj dom. No, ako odaberete pravu metodu možete učinkovito smanjiti toplinu u svojem domu. Kod odabira rješenja za smanjenje topline u zatvorenom prostoru, nemojte se znojiti i sami osmišljavati načine koji su beskorisni ili mogu biti opasni, potražite savjet na pravom mjestu.

Kada vani krenu rasti temperature, a toplina u našem domu ometa spavanje, rad ili jednostavno postojanje, ljudi počnu smišljati kreativna rješenja za rashlađivanje svojih prostorija. Pretražujući Internet zbog inspiracije, možete pronaći popularne metode “uradi sam” kako se rashladiti koje uključuju kockice leda, hladne maglice i mokre plahte. Neke od njih u teoriji zvuče sjajno, no provedba bi mogla završiti mokrim mrljama, ozeblinama, nastankom plijesni, povećanjem računa za režije te pokvarenom elektronikom i što je najgore bez sniženja temperature na kućnom termometru.

Praksa pokazuje da je najbolji način da svoj dom održite ugodnim tako da spriječite njegovo pregrijavanje. Neki bi mogli reći da držanje svih prozora zatvorenima sprječava ulazak vrućeg ljetnog zraka, ali prozračivanje u ranim jutarnjim i hladnijim noćnim satima može pomoći rashladiti prostorije. Tijekom dana najbolja je opcija spriječiti ulazak sunčevih zraka u dom, a mi donosimo rješenja kako isto postići na siguran i efikasan način.

Blokiranje ili kontroliranje topline koja ulazi u vaš dom koristan je način za smanjenje topline i stvaranje primjetne promjene u vašoj udobnosti. VELUX vanjske tende smanjuju ulazak vrućine u prostor i do 76 posto i održavaju ugodnu temperaturu u potkrovlju čak i za vrijeme vrućih ljetnih dana. Prozirna mreža omogućava pogled prema van i propušta svjetlost, dok u isto vrijeme sprečava zagrijavanje stakla krovnog prozora. Vanjske rolete mogu smanjiti vrućinu koja ulazi kroz prozore i do 93 posto. Unutarnja sjenila pak pružaju privatnost i zaštitu od izravne sunčeve svjetlosti, pri tome sjenila su vrlo jednostavna za montažu i svatko ih može sam montirati u samo nekoliko minuta, što je puno jednostavnije i efikasnije nego da sami smišljate rješenja kućne radinosti.

Kako smanjiti toplinu u domu?

Dakle, ako odlučite učiniti nešto kako biste spriječili pregrijavanje u svom domu, krenite sa sigurnim i učinkovitim rješenjima i pobrinite se da vaš dom bude ugodnije mjesto nakon vašeg projekta “uradi sam”, a ne da se dogodi upravo suprotno pa ste se mučili ni za što.

A ako vam to nije dovoljno i tražite način da unesete prirodu u svoj dom, onda su VELUX sjenila iz Nature kolekcije savršen izbor za vas. Ova rolo sjenila ne samo da omogućuju kontrolu svjetla, već su i izrađena prvenstveno od recikliranih materijala, što rezultira 50 posto nižim ugljičnim otiskom u usporedbi s drugim kolekcijama.

VELUX kolekcija Nature inspirirana je mirom i tišinom prirode što vam omogućuje da svoj interijer ukrasite umirujućim zemljanim nijansama. Sjenila su dostupna u 8 novih boja, uključujući 4 opcije za zamračenje i 4 opcije za zasjenjenje. Kod opcija koje propuštaju svjetlost možete odabrati i stupanj propuštanja svjetlosti koji najbolje odgovara vašim potrebama i na taj način kontrolirati količinu dnevnog svjetla koje ulazi u vaš dom. S jednostavnom ugradnjom i načinom upravljanja, rolo sjenila iz VELUX Nature kolekcije prirodan su izbor za više udobnosti i održivosti u vašem domu.