Recept za sushi rolice od banane s hrskavom rižom

sushi banane

Zdrava sushi rolica bez sirove ribe, može! Naletjeli smo na ovaj super recept koji donosi Eat This, Not That i moramo ga podijeliti. Ukoliko ne volite sushi radi sirove ribe, razmislite o pripremi domaćih sushi rolica od banane! Ove banana sushi rolice su estetski ugodne i mogu se prilagoditi vašim željama.

Možda nisu baš u sushi obitelji, ali izgledom se uklapaju! Savršeno za grickanje ili posluživanje kao predjelo koje će zadržati publiku do glavnog događaja. Srećom, banane umočene u maslac od orašastih plodova (maslac od kikirikija, badema, indijskih oraščića), kombinacija je koja nikada neće zastarjeti. Ovi mali zalogaji nalik sushiju od banane također su uvaljani u rižine hrskave žitarice, što im daje teksturu sličnu hrskavoj tempura roladi. Zabavna aktivnost u kuhinji i bogatstvo slastica na vašim okusnim pupoljcima, što drugo možete poželjeti?

Recept za sushi od banane (8 porcija):

Sastojci:
1 oguljena banana
1/4 šalice maslaca od indijskih oraščića, maslaca od badema ili nemasnog grčkog jogurta
1 do 2 žličice hrskavih rižinih pahuljica
1 do 2 žličice chia sjemenki

Stručni savjet: možete također nadopuniti svoje kiflice sastojcima poput nasjeckanog kokosa, grickalica kakaovca, mljevenog cimeta i/ili granole kako biste dodali hrskavost!

Priprema:

  1. Bananu narežite na 8 jednakih komada.
  2. Odrezane krajeve banane namažite maslacem od orašastih plodova ili jogurtom.
  3. Umočite komade banane u žitarice i chia sjemenke.

Dobar tek!

Naslovna foto: Courtesy od Dole