Besplatni razgledi grada,koncerti i predstave za Dan grada Zagreba

dan grada zagreba

Za Dan grada Zagreba, 31. svibnja, Turistička zajednica grada Zagreba (TZGZ) i ove je godine pripremila, s partnerima, razne prigodne programe.

Tako će, u utorak, 30. svibnja, na Dan državnosti RH i uoči Dana Grada, koncert održati Tamara Obrovac Transhistria Ensemble s početkom u 17:00 sati, u parku Zrinjevac. Dok, na sam Dan grada Zagreba, u srijedu, 31. svibnja, TZGZ poklanja besplatne razglede:

 1. TESLA TOUR CROATIA (obavezne prijave na: 0914167080 ili putem e-maila: teslatourcroatia@gmail.com):
  • u 10:30 i 18:00 na hrvatskom
  • u 14:00 na engleskom
 2. ŠETNJE S PURGERICOM (obavezne prijave na: 0916363661 ili putem e-maila: purgerica@yahoo.com):
  • 11:00 Nerina priča
  • 17:00 Zakaj volim Zagreb
  • 20:00 Grič priča ljubavnu priču

Ovom prigodom, direktorica TZGZ, Martina Bienenfeld je izjavila: „Dan grada Zagreba svake godine obilježavamo raznim besplatnim programima, a ove godine smo, kao novost, podržali ZET-ovu glazbenu kontrolu. Naime, Zagrebački orkestar ZET-a priprema nastupe iznenađenja u tramvajima i na odabranim lokacijama u gradu, 31. svibnja, od 10:00 do 12:00 sati, priređujući, tako, Zagrebu posebnu rođendansku čestitku. Uz proslavu rođendana Zagreba, ove godine obilježavamo i 150. obljetnicu rođenje naše prve hrvatske profesionalne novinarke i jedne od najčitanijih književnica Marije Jurić Zagorke, stoga svima poklanjamo, u 18:00 sati u Centru mladih Ribnjak, predstavu – DrugačiJA: Marija Jurić Zagorka. Za kraj, koristim priliku čestitati Dan državnosti, 30. svibnja, kao i Dan našeg grada Zagreba, 31. svibnja.

Uz navedeno, Društvo turističkih vodiča Zagreba i Srednjohrvatske makroregije na rođendan Zagreba, također, organizira četiri besplatna razgleda grada na hrvatskom, za koje nije potrebna prethodna prijava:

 1. VLAHO BUKOVAC U ZAGREBU
  Mjesto i vrijeme polaska: ispred Hrvatskog narodnog kazališta u 11:00
 2. ŽIDOVI U ZAGREBU
  Mjesto i vrijeme polaska: Trg bana Jelačića 11, ispred Centra za posjetitelje u 11:00
 3. VRANYCZANYJEVI I NJIHOVA OSTAVŠTINA U ZAGREBU
  Mjesto i vrijeme polaska: ispred Palainovke na Ilirskom trgu u 17:00
 4. MAKSIMIR NEKAD I SAD
  Mjesto i vrijeme polaska: ispred glavnog ulaza u Park Maksimir u 18:00

Podsjećamo, na Dan državnosti RH, kao i na Dan grada Zagreba, održat će se prigodna Smjena straže počasne satnije Kravat pukovnije, a centrom grada će se prošetati i popularni likovi iz prošlosti. Svi prateći programi, kao i više detalja dostupno je ovdje.

Foto: J.Duval