WELLPUR ergonomski jastuci s novom ambalažom

Wellpur

Predstavljeni JYSKovi WELLPUR ergonomski jastuci s unaprijeđenom ambalažom koja godišnje štedi milijune plastičnih ručki i metalnih patentnih zatvarača

JYSK kontinuirano radi na razvoju inovativnih i održivih rješenja pakiranja svojih proizvoda kako bi pružili svojim kupcima sigurnu kupnju s pozitivnim utjecajem na okoliš. Današnji kupci su osviješteni te im je jedan od bitnih motiva pri kupnji nekog proizvoda upravo pakiranje istog. Ljudi žele proizvode s ambalažom koja ne šteti našoj okolini.

Upravo zato, JYSK je predstavio još jedno rješenje za svoje pakiranje na kojem je uklonio plastične ručke koje je ugradio u samu kartonsku kutiju. Time će se godišnje uštedjeti 3 milijuna plastičnih ručki, a zamjenom patentnih zatvarača tekstilnim, svake će se godine uštedjeti milijun metalnih patentnih zatvarača. Zamjena patentnih zatvarača na jastucima je i praktično tekstilno rješenje, jer će se dva sloja tkanine preklapati i tako činiti meko zatvaranje.

Ponosna sam što smo, zajedno s našim dobavljačima, uspjeli smanjiti upotrebu plastike i metala kod naših WELLPUR jastuka i pakiranja. Još uvijek imamo potencijala činiti i više te je ovo mali korak u pravom smjeru za smanjenje upotrebe nepotrebnih materijala iz naše svakodnevnice. Dobra stvar kod ovakvih unaprjeđenja je da se radi o trajnom rješenju. To nije samo jednokratna pogodnost, već dugoročno poboljšanje,” kaže Berit Stokholm Christiansen, Voditeljica kategorije za poplune i jastuke u JYSKu.

Održivi dizajn kao stalni fokus
Razvoj ambalaže i proizvoda ka održivom, kao što je to slučaj kod WELLPUR jastuka dio je stalnog JYSKovog fokusa u pogledu smanjenja upotrebe plastike.

Kad god možemo ukloniti nepotrebnu plastiku i druge suvišne materijale u našoj ambalaži, moramo to učiniti. Pri tom vodimo računa da ambalaža ne bude manje praktična i da štiti proizvode na optimalan način. Nova, izrezana kartonska ručka dobar je primjer unapređenja s pozitivnim ishodom,” kaže Lars Høgh Jensen, stručnjak za razvoj ambalaže u JYSKu.

Podsjetimo se da je JYSK već uklonio svu plastičnu ambalažu s posteljina i plahti, čime je uštedio godišnju količinu od 27 milijuna plastičnih vrećica.

WELLPUR jastuci, u svom novom ruhu, će biti dostupni tijekom ožujka u svim JYSK trgovinama i putem webshopa.