Odgovoran čovjek, sretna njuška

njuška

Odgovoran čovjek, sretna njuška – naziv je edukativnog druženja djelatnika Skloništa za nezbrinute životinje Grada Zagreba s građanima koje će se održati u subotu 18. veljače 2023. godine od 10 do 14 sati.

U fokusu će biti odgovorno držanje kućnih ljubimaca, u prvom redu pasa i mačaka.
Djelatnici Skloništa građane će poučavati kako odgajati ljubimca na način da njihov suživot bude što ugodniji. Pojasnit će što sve podrazumijeva briga za dobrobit životinje, ali i kako njome ne narušavati kvalitetu života drugih ljudi.

Trenerica pasa Marija Ferenček na poligonu za agility okupljenima će pokazivati što sve u Skloništu obuhvaća rad sa psom. Objasnit će kako se psi socijaliziraju, te zašto su im važne igre i šetnje. Pokazat će i kakvim se zadacima može razvijati inteligencija pasa. Među mnoštvom pasa s kojima je radila na resocijalizaciji, je Otto, pas koji je na Ksaveru prije četiri godine napao nekoliko ljudi. Naime, u Sklonište dolazi velik broj pasa s kojima je potrebno raditi na socijalizaciji. Preduvjet je to za njihovo uspješno udomljenje.

Vlasnici kućnih ljubimaca trebaju odgovornije kontrolirati njihovo razmnožavanje

Građani će u Skloništu moći upoznati pse i mačke koji tamo čekaju svoje ljude. U samom Skloništu trenutačno je desetak mačaka i 130 pasa. Među njima je i desetak štenaca. Psići stari nekoliko mjeseci zaigrani su i puni energije, a onima koji ih udome, u život će unijeti veliku radost.

Posebna pozornost u subotu će se posvetiti najmlađim posjetiteljima. Djelatnici i volonteri Skloništa objasnit će im što stvarne ljubimce razlikuje od onih iz animiranih filmova, te zašto se o ljubimcu trebaju brinuti svi članovi obitelji. Pokazat će im i što sve “mace” i “peseki” trebaju imati u svojem domu kako bi bili sretni.