Okusi zavičaja u Lidlu – domaće i klimatski neutralno

okusi zavičaja

Okusi zavičaja, prepoznatljiva robna marka Lidla Hrvatska, okuplja najbolje proizvode iz naše domovine. Od 2023. godine, odabrani omiljeni proizvodi linije Okusa zavičaja sada su i klimatski neutralni. To uključuje više od 20 proizvoda iz asortimana Okusa zavičaja (čajeve, džemove, pekmeze, tjestenine, ulja, brašna, voćne sirupe…). Njihov je ugljični otisak sveden na nulu ulaganjem u certificirane projekte zaštite okoliša diljem svijeta, poput gradnje solarnih parkova u Indiji. U Lidlu se briga za klimu shvaća ozbiljno te se širenjem klimatski neutralnog asortimana doprinosti ciljevima Pariškog sporazuma.

Proširenjem košarice klimatski neutralnih proizvoda, Lidlovi Okusi zavičaja postaju najodrživija robna marka u HR, a time se kod kupaca podiže svijest o ugljičnom otisku hrane i važnosti očuvanja klime.

Asortiman klimatski neutralnih proizvoda dio je Lidlove ponude održivih proizvoda, poput organskih i certificiranih proizvoda, vlastitih robnih marki sa smanjenim udjelom soli i šećera, zamjena za meso i mlijeko te lokalnih prehrambenih proizvoda.

Dobro za tebe, dobro za sve – čuvajući svoju domovinu, čuvamo i Zemlju!