Kako jednostavno i brzo pripremiti ukusan Crni rižoto

crni rižoto

Kako bi pripremili ukusni Crni rižoto, trebamo pametno višenamjensko kuhalo i sviježe namirnice.

Tefal Cook4Me+ pametno višenamjensko kuhalo ima intuitivni zaslon koji vas vodi kroz 4 izbornika: Sastojci, Recepti, Ručni način, Omiljeno. Tefal Cook4me+ CY8511 vam nudi rješenje za ukusne, brze i jednostavne obroke. Kuhajte i svaki puta otkrijte nove okuse: odaberite jedan od 150 unaprijed programiranih recepata, a potom mogućnost ručnog upravljanja ili kuhanja na jednom od 6 programa za kuhanje. Pratite upute na zaslonu detaljno korak po korak i uživajte u odličnim jelima. Kuhalo automatski prilagođava kuhanje broju porcija, vrsti sastojaka i njihovoj težini. Moguće je pripremiti jela za 2 do 6 osoba.

Otkrijte inspiraciju i pustite da vas uređaj vodi. Ova 4 izbornika vodit će vas korak po korak do savršenih jela.

Sastojci: za pripremu specifične namirnice sve što trebate učiniti je odabrati ju na digitalnom zaslonu, a Cook4Me+ će kuhati za vas.

Recepti: 150 unaprijed programiranih recepata u kojima će vas Cook4Me + voditi korak po korak do savršenih rezultata. Nećete ih trebati tražiti u kuharici i gubiti vrijeme, a još manje bojati se da li će vam jelo uspjeti. Ovaj Tefalov kućanski aparat uštedjet će vam vrijeme i savršeno skuhati obrok te vas tako osloboditi svih briga i gnjavaže u kuhinji.

Ručno: odaberite jedan od 6 načina kuhanja i pripremite sami svoj recept. Za one koji žele uživati u pripremi svojih jela ova će funkcija itekako biti interesantna. Nema potrebe za nadgledanjem uređaja, vaša je priprema u dobrim rukama i uređaj će održavati toplinu i nakon što je završio s kuhanjem kako bi jelo bilo toplo za serviranje.

Omiljeno: Vaš omiljeni recept pohranite jednim pritiskom tipke. I vidi čuda! Samo jedna tipka i jelo se već kuha, a vi bezbrižno prebirete po društvenim mrežama.

RECEPT ZA CRNI RIŽOTO

Potrebne namirnice:
400 g sviježe ili smrznute sipe, 5 g crnila sipe, 300 g crvenog luka, 20 g češnjaka, 200 g riže,
0,8 dl maslinovog ulja, 6 dl temeljca, 10 g peršinovog lista, 40 g sira Grana padana, 30 g maslaca
4g soli i 0,2 g papra.

Priprema:
Nasjeckajte luk i češnjak, a sipu narežite na kockice 1×1 cm. U posudu kuhala dodajte crveni luk i maslinovo ulje. Luk popržite do zlatno žute boje, dodajte češnjak i sve to popržite. Dodajte sipu i začine te pržite 10 minuta. Nakon toga u posudu dodajte rižu, temeljac i crnilo od sipe. Poklopite i zatvorite posudu i kuhajte pod pritiskom. Nakon završetka programa završite rižoto dodavanjem sira Grana Padana, maslacem i maslinovim uljem.

Vrijeme pripreme je 20 minuta, a vrijeme kuhanja samo 5 minuta (kuha se pod pritiskom). Navedene količine sastojaka su dovoljne za pripremu obroka za 2 osobe.

Dobar tek!