Dečki iz Pravila igre otkrili put do uspjeha

Pravila Igre

Četvorica danas velikih i zgodnih hrvatskih glazbenika iz benda Pravila igre otkrili su put do vrha glazbenih ljestvica. Ivan Penezić, Goran Belošević, Marko Belošević i Dinko Hajtić imali su dosta sličan glazbeni početak. Iako su svirali i pjevali na raznim stranama, s osnivanjem benda Pravila Igre desila se kemija koja danas oduševljava brojne fanove iz cijele Hrvatske. Od malih klinaca, postali su tenisači, medicinski tehničari, dizajneri i fitness treneri.

Moja ljubav prema glazbi započela je s tri godine kad sam prvi puta svirao klavir. Od malena sam zavolio klasičnu glazbu. S prvog sata glazbene škole sam pobjegao glavom bez obzira kad sam shvatio da ću trebati i pjevati. Ta me profesorica više nije vidjela. Kasnije me tata uveo u rock!“ – otkriva pjevač Ivan Penezić, koji se danas bavi grafičkim dizajnom, te dodaje: „Najveća podrška u mom životu oduvijek su bili moji roditelji koji su me u mladim danima vozili na probe dva puta tjedno i to u drugi grad. Njima dižem veliki spomenik. Prije mene su izgubili dijete, mog brata koji je bio stariji od mene. Radi bolesti je umro sa samo osam mjeseci. Dali su sve od sebe da kao jedinac ne ispadnem razmažen te da naučim da sve u životu moram izgraditi i zaslužiti sam te da ništa ne pada sa neba. Kad sam nešto htio, morao sam to i zaraditi. Time se vodim dan danas u životu i kroz njega nekako idem vodiljom da se u sve moram dati duplo. Duplo, kako bi vrijedilo i za mog brata!”

Svu ljubav publici će dati već za nekoliko dana na velikom zagrebačkom koncertu u srijedu, 15. veljače u zagrebačkom klubu Boogaloo na reprizi Valentinova. Ovaj će koncert ujedno biti i promocija novog studijskog albuma „Usne od šećera“.

Bratići Goran i Marko Belošević u blizini Velike Gorice dijelili su dvorište od malena, ali i ljubav prema glazbi koju su im usadili roditelji koji su imali vlastiti bend. „Naši su očevi imali bend. Već sa sedam godina upisao sam glazbenu školu za klavir, jer nije bilo one za bubanj. Njega sam oduvijek svirao iz ljubavi. Bratić Marko i ja smo kao klinci skupa svirali na vjenčanjima našeg strica i naše tete. Od tada je počeo naš streloviti uspon po svadbama!“ – kroz smijeh govori Goran Belošević i dodaje: „Mene je put kasnije odveo u teniske vode koji sam profesionalno igrao do ozljede prije 10-tak godina. Danas se osim glazbe i dalje marginalno bavim tenisom i to u ulozi direktora turnira ATP Challenger Zagreb Open.

U fitness krugovima Velike Gorice poznato je lice Marka Beloševića koji je danas fitness trener. „Klijentice su mi pretežno žene. Obožavam ovaj posao jer zajedno s ljudima radimo na unapređenju njihovog zdravlja i života!“ – govori Marko i otkriva: „Moje cijelo djetinjstvo i mladost bili su vezani uz glazbu. Dio odrastanja sam proveo na putovanjima i gažama. Svirao sam klavijature svaki vikend dok sam završavao gimnaziju. U pauzama na svirkama sam morao učiti što je bilo dosta naporno. Deset sam godina bio član Crvene Jabuke, a nastupi danas s bendom Pravila Igre su izvrsno iskustvo kojem se veselim svaki put iznova!“

U osam godina postojanja bend je izdao brojne hitove kao što su Usne od šećera, Nebo na mojoj strani, Kako nam stvari stoje, U hladnoj sobi i druge. Svog djetinjstva rado se sjeća i bas gitarist Dinko Hajtić koji je svoj glazbeni put počeo s tri godine. „Prvi bend osnovao sam s 14 godina, a nakon toga su se nizali mnogi novi bendovi. Uz glazbu, moja velika ljubav je i sport. Rado sam se bavio tae kwon do-om, dok sam rukomet igrao više od 10 godina. Danas pak radim u hitnoj medicinskoj službi!

Bend Pravila Igre za zagrebački se koncert priprema na veliko. Promocija novog albuma, stari hitovi te brojna druga iznenađenja očekuju publiku dan nakon praznika zaljubljenih – Valentinova. Ulaznice za koncert mogu se kupiti u sustavu Entrio.hr ili na linku.