Ljeto u Trešnji donosi bogat program za djecu

Ovoga ljeta u Trešnji posjetitelje očekuju razne edukativne i zabavne radionice, bogati program u posebno uređenom dvorištu kazališta i hit predstava Ježeva kućica, kako bi djeca kvalitetno provela vrijeme na školskim praznicima.

Ljeto u Trešnji održat će se od 25. do 29. lipnja 2022., a započet će otvorenjem, u subotu 25.6. u 17 sati, izložbom dječjih akrilnih radova Slikom recikliram, u organizaciji Zaklade Hrvatska za djecu koja je provela ovaj ekološki-kreativni projekt na potresom pogođenom području općine Topusko.

Svakoga dana u 18,30 sati na rasporedu je hit predstava Ježeva kućica, u režiji Helene Petković, a nakon predstave, od 19,30 sati posjetitelje očekuje zanimljiv program u ljetno uređenom dvorištu kazališta Trešnja.
Svoje knjige i slikovnice za djecu predstavit će autori: Zoran Pribičević, Sanja Pilić, Silvija Šesto i Jelena Veljača. Na promociji knjiga djeca će im moći postaviti pitanje i fotografirati se.

I ovom prigodom održat će se aukcija kazališnih kostima koja se već jednom održala u Trešnji i privukla veliki broj zaljubljenika u kazališnu umjetnost. Trešnja će ponovno otvoriti svoju riznicu prekrasnih i unikatnih kostima iz predstava koje više nisu na repertoaru, a koji će biti u prodaji svaki dan.

Uz odličan facepainting djeca će moći na licu ili rukama dobiti oslikanu svoju najdražu životinju, lik iz crtića ili motiv po želji.
Od 21 sat, u suradnji s Ustanovom Zagreb film posjetitelji će svakoga dana na platnu moći pogledati neki od kultnih hrvatskih crtanih filmova, Balthazar, Mali leteći medvjedići i

Surogat, u sklopu Vremeplova kultnih crtića:
Za vruće ljetne noći bit će i kutak za osvježenje, za male i velike.
Ulaz na program je slobodan, potrebno je samo na vrijeme kupiti svoje ulaznice za predstavu Ježeva kućica.

Osim vanjskog programa, u kazalištu će se održavati i prigodne radionice – Ljetni kazališni kamp koji u pet dana održavanja objedinjuje dramske, baletne, kreativne radionice, interpretacijsku turu Skriveno blago kazališta, posjet rasvjetnoj kabini te predstavu Ježeva kućica i jednodnevnu STEAM radionicu Ježurka te zove na pustolovine nove, koja će se održati u subotu, 25.6.

Više informacijama o radionicama i upisima zainteresirani mogu pronaći na web stranici kazališta Trešnja.