La Casa Mime’s – fenomenalno novo gastro mjesto u samom srcu Istre

Baš kao iz talijanskih filmova, restoran u kojem će uživati sva osjetila

Idilično okruženje i sadržaji koje pruža Istra, već su odavno poznati. Vrhunska vina, ukusna hrana i nestvarni pejzaži, nešto su čemu težimo kako bi pobjegli od užurbane svakodnevice.

Ljubitelji kvalitetnih domaćih namirnica, oduševit će činjenica da je Istra postala bogatija za jedno gastro mjesto. U prekrasnom Svetvinčenatu otvoren je šarmantni restoran La casaMime’s, koji već pri samom ulasku jednostavno oduševljava, odiše vrhunskim eksterijerom i interijerom.

Nakon nekoliko, više nego uspješnih projekata u Zagrebu, Mime’s u Petrinjskoj te Mime’s Trattorie na zagrebačkim Vrbanima, otvoren je izuzetno estetski privlačan restoran u kojemu od danas mogu uživati svi koje put odvede u Istru.

Na samom ulazu u restoran nalaze se velike amfore i drva maslina koje podsjećaju na Italiju, a svaki segment unutar restorana, pomno je biran. Raskošan šank svakako krade pažnju, a svaki detalj odiše fenomenalnim stilom, isprepleće se moderno s tradicionalnim.

Jednostavno, a opet toliko estetski posebno mjesto, posebnu pažnju posvećuje uvijek svježim sezonskim namirnicama, a svi suhomesnati proizvodi i sirevi, nabavljaju se od lokalnih OPG-ova kako bi se istaknula dodatna vrijednost autohtone ponude.

Kada je riječ o ponudi jela, u La casi Mime’s, svaki će gost imati priliku uživati u odležanom mesu i mesnim jelima, a već dobro poznatih vrhunskih kremastih rižota od šafrana, kozica i tartufa, neće nedostajati. Tuna stake s avokadom i svježom salsom, apsolutni je hit, a teleći kotlet na milanski, također je dio menija.

T-bone steak od hrvatskih domaćih goveda, kao što je simentalka, trenutno se odležavaju u dry-ageru koji je izložen unutar samog restorana, tako da svaki gost može i vidjeti što će mu se naći na tanjuru. Na meniju se nalaze i istarski pljukanci, fuži, domaći njoki s istarskim šugom od junetine i pijetla. Naravno, ovisno o sezoni određenog povrća, formirat će se uvijek raskošan i slastan menu za koji ne sumnjamo da će vrlo brzo postati omiljen svima koji zakorače u ovaj prekrasan restoran.

Više novosti svakako je moguće pronaći na službenom Instagram profilu, gdje će iz dana u dan svatko zainteresiran moći pogledati ponudu koju nudi La casa Mime’s.

Foto: Petra Ria