Luk ili voliš ili ne voliš. Neki ga se klone dok mu drugi niti ne pokušavaju odoljeti, premda puste suzu dok ga sjeckaju. Zvijezda zato predstavlja rješenje – Zvijezda majonezu prženi luk koja se odlično slaže sa svim namirnicama i svidjet će se ljubiteljima luka i onima neodlučnima.
Zvijezdina premium delikatesna majoneza s okusom prženog luka namijenjena je gurmanima koji žele poboljšati jelo. Isprobajte je uz salatu, povrće i meso, dodajte je sendviču i obavezno kombinirajte uz prženi luk!
Pripremljena po tradicionalnoj recepturi od jaja i suncokretova ulja, a bez konzervansa, dodanih aroma i stabilizatora, majoneza Zvijezda prženi luk zbog svojih sastojaka i bogate teksture odlično se upotpunjuje sa svim namirnicama, a dolazi u praktičnoj vrećici od 85 g.
RECEPT
Onion rings sa sirom by Darko Kontin
Sastojci:
400 grama žutog luka
2 jaja
80 grama krušnih mrvica
50 grama glatkog brašna
40 grama sira ribanca
1 čajna žlica sušenog kopra
2 vrećice Zvijezda majoneze prženi luk
1 litra Zvijezda suncokretova ulja
Sol i papar po želji
Priprema:
Luk ogulite pa odrežite vrh i dno sa svake glavice. Luk zatim narežite na ploške debljine do 1 cm i prstima razdvojite slojeve luka u kolutove različitih veličina.
U dublju posudu usipajte brašno. U drugoj posudi razmutite dva cijela jaja s malo soli i papra, a u trećoj pomiješajte krušne mrvice, sitno naribani sir ribanac i kopar.
Svaki kolut luka uvaljajte najprije u brašno, zatim u razmućena jaja i na kraju paniranje završite u krušnim mrvicama sa sirom.
U dubokom loncu ili fritezi zagrijte ulje na temperaturu od 170 stupnjeva.
Luk pržite oko 2 minute uz povremeno okretanje ili sve dok kolutovi ne dobiju zlatno smeđu boju.
Pržene onion ringse odložite na papirnati ubrus kako bi se upio višak masnoće i kako bi luk postao hrskaviji.
Hrskave onion ringse sa sirom poslužite tople uz majonezu Zvijezda prženi luk.
Dobar tek!