Podržite akciju pomoći humanitarnoj organizaciji Dora

Udruga Dora, Schauma i Konzum predstavili su nastavak uspješne kampanje za pomoć obiteljima slabijeg imovinskog stanja. Ovo je nastavak suradnje započete prošle godine, a s obzirom na gospodarsku situaciju te potres koji je ove godine pogodio Zagreb, ove godine vjeruju u još veći uspjeh. U akciji pomoći za udrugu Dora, tijekom rujna i listopada mogu sudjelovati svi koji žele dati svoj doprinos pod sloganom Ne možemo pomoći svima, ali svatko može pomoći nekome!

U razdoblju od 1. rujna do 31. listopada, kupovinom Schauma proizvoda u Konzum prodavaonicama, donirate jednu kunu za kupovinu osnovnih prehrambenih proizvoda obiteljima kojima je to najpotrebnije. Ususret danu koji poziva na podršku i pomoć slabijima, zajedničkim snagama će svoj doprinos ovom plemenitom cilju dati organizatori akcije: Schauma i Konzum. „Danas više nego ikad trebamo upozoriti na potrebu podrške i pomoći svima kojima je pomoć potrebna. Jako smo ponosni na ovu suradnju koja je započela još prošle godine i kad smo imali priliku vidjeti koliko je svaka pomoć dobrodošla udruzi Dora koja kontinuirano vodi brigu o brojnim obiteljima, mladima i djeci. Trud i rad članova udruge je za svaku pohvalu, i njihovo plemenito djelovanje i nas je motiviralo na nastavak akcije i ove godine“, kazao je povodom predstavljanja akcije Ivan Mrazović, senior key account manager u Henkelu.

Akciji se s ponosom pridružio i trgovački lanac Konzum. „Važnost i značaj društvene odgovornosti u izazovnim su situacijama višestruko veći nego inače i svi moramo osvijestiti načine kojima možemo pomoći potrebitima oko sebe. Konzum iz godine u godinu podržava projekte u lokalnoj zajednici čvrsto vjerujući da samo odgovornim ponašanjem i pomaganjem najosjetljivijim skupinama možemo graditi održivo društvo. S velikim se ponosom ponovno uključujemo u ovu akciju i vjerujemo da ćemo i ovaj put s našim partnerom Henkelom i uz uvijek odličan odaziv naših kupaca ostvariti sjajne rezultate za pomoć udruzi Dora i njihovim štićenicima“, izjavio je Ivan Širanović, voditelj Odjela komunikacija u Konzumu.

Humanitarna djelatnost udruge Dora počiva na velikom trudu brojnih volontera i članova udruge čiji je osnovni cilj pomoć mladima, nemoćnima i svima koji su u potrebi. „DORIN most dobrote je čvršći i svakim danom se širi zahvaljujući brojnim donatorima i ljudima dobre volje i širokog srca koji s velikom dozom ljubavi i nesebičnosti pomažu brojnim volonterima Humanitarne organizacije DORA u zajedničkom dugoročnom pomaganju naših najmanjih i najranjivijih te svih onih koji trebaju našu potporu“, izjavila je Jadranka Granić predsjednica udruge Dora.

Udruga Dora osim što pomaže socijalno ugroženima brine i o djeci i mladima bez roditeljske skrbi te svojim programima nastoji osigurati sredstva za njihovo školovanje. U svom radu vode se osnovnom mišlju kako se samo u okrilju obitelji razvija sretno i zadovoljno dijete spremno za preuzeti odgovornosti i vlastite životne uloge. Prodajna akcija Ne možemo pomoći svima, ali svatko može pomoći nekome! traje do 31. listopada, a po završetku, udruzi Dora bit će uručena donacija s prikupljenim sredstvima.