U tvornicama Havaianasa proizvodi se zaštitna oprema i obuća za zdravstvene djelatnike

Alpargatas, krovna tvrtka brenda Havaianas, je pokrenuo projekt “Goodwill Partnership” kako bi ujedinio partnere i volontere koji žele pridonijeti u borbi protiv koronavirusa. “Naš cilj je ujediniti naše snage, počevši od akcija Alpargatas Instituta i Havaianasa. Inicijalno ćemo donirati 250.000 zaštitnih maski, više od 250.000 pari obuće te organizirati akcije usmjerene na ranjive zajednice. Radimo na mnogo različitih frontova i željeli bismo pozvati i druge tvrke da nam se pridruže u inicijativi”, izjavio je Roberto Funari, predsjednik Alpargatasa.

U Havaianas tvornicama, umjesto japanki, proizvodi se oprema za zdravstvene djelatnike
Tvrtka je privremeno prenamijenila i prilagodila tvornice Havaianasa kako bi mogla proizvoditi zaštitnu opremu za zdravstvene djelatnike. Proizvest će se 250.000 N95 maski koje će se donirati javnim zdravstvenim ustanovama u brazilskim saveznim državama Paraiba, Pernambuco, Minas Gerais i Rio de Janeiro gdje su smještene tvornice. Osim zaštitne opreme, u Havaianas tvornicama se umjesto japanki proizvodi i prigodna obuća za zdrastvene djelanike te će se 18.000 pari obuće donirati djelatnicima u bolnici u São Paulu.

100.000 paketa esencijalnih proizvoda, uključujući i Havaianasice, za ranjive zajednice
Kroz brend Havaianas, Alpargatas će donirati 100.000 paketa esencijalih proizvoda, uključujući Havaianasice, higijenske potrepštine i hranu, ranjivim zajednicama u São Paulu, Rio de Janeiru, Brasília, Salvadoru and Belo Horizonteu.