Sjajan recept za najpoznatiji uskršnji kolač

Kako napraviti pincu bez kvasca kojeg nigdje nema! Evo recepta za slasni uskršnji kolač

U nedostatku kvasca, mnogi se pitaju kako napraviti najpopularniji uskršnji kolač – pincu. Zanimljiv recept donosi Maja Uremović, poznata urednica i TV voditeljica s riječke televizije koja je nedostatak kvasca odlučila iskoristiti kako bi napravila pincu bez njega, a da pritom ostane jednako dobar kao i ona klasična pinca. Maja nam je otkrila sve tajne ove fantastične slastice koja će se uskoro naći na našem blagdanskom stolu.

Ja kuham. I pečem kolače. Skoro svaki dan, vjerovali ili ne, uživam u tome. U doba korone još i više, kao i većina… Ubijam vrijeme u isprobavanju novih recepata. I debljam se. Kako je Uskrs blizu, danas ću za vas pripremiti moju omiljenu pincu, koju pečem vrlo često – ne samo kada je Uskrs. Brza je i jednostavna, a za njezinu pripremu za razliku od drugih sličnih kolača nije potreban kvasac. Ja ga u dućanima već tjednima ne nalazim, pa će meni kao i mnogima ova pinca za Uskrs 2020. biti jedina opcija. Fina je stvarno, a gotova je za čas. I nema šanse da ne uspije“.

Evo što nam je sve potrebno:
15 dkg maslaca
15 dkg šećera
25 dkg sira za kolače
50 dkg brašna
2 jaja
Pola praška za pecivo
1 limun – sok i korica
2 velike žlice mlijeka

Za početak miksamo omekšali maslac i šećer, te dodamo dva jaja. Izmiješamo sir za kolače, sok i koricu limuna, te dvije velike žlice mlijeka.

Dodamo brašno i prašak za pecivo, te zamijesimo tijesto.

Oblikujemo kuglu, prerežemo je, namažemo mlijekom i stavimo peci 45 minuta na 170 C.

I to je to! Stvarno je jednostavno, a dodatni plus je što je radi velike količine sira sočnija od ostalih pinci koje sam radila. Čak i nekoliko dana je fina i ne osuši se, iako kod nas obično nestane već prvog dana.

Želim vam dobar tek, isprobajte ovaj recept. Sigurno ćete biti oduševljeni.