Prve jagode iz doline Neretve i Vrgorca

Proljeće je vrijeme prvih domaćih jagoda koje svi s nestrpljenjem očekuju, zato iz Kauflanda ponosno najavljuju kako upravo oni u svojoj ponudi nude isključivo domaće jagode iz doline Neretve i Vrgorca!

U Hrvatskoj, s obzirom na klimu, jagode prvo dozrijevaju na samom jugu, odnosno u dolini Neretve i vrgoračkom kraju, a za njih se kaže da su zbog sunca i podneblja, „najslađe i najaromatičnije jagode u Europi“. Upravo te jagode bit će dostupne u Kauflandu preko partnerskog dobavljača Agroneretva iz Metkovića. Njihova proizvodnja zadovoljava oko 75% potreba Kauflanda, dok će ostale jagode u Kauflandovoj ponudi biti one malih proizvođača iz Vrgorca. Domaće jagode u ponudi bit će sve do početka lipnja.

Osim domaćih jagoda, Kaufland brojne proizvode poput mesa i drugog voća i povrća nabavlja lokalno te se velika pažnja polaže upravo na suradnje s domaćim proizvođačima kroz projekt Naše mi najbolje paše. Također, Kaufland je prije 2 tjedna pozvao male proizvođače i OPG-ove da dostave svoje ponude te potencijalno ostvare suradnju s ovim trgovačkim lancem, a do sada je preko 80 dobavljača zadovoljilo uvjete. Prijaviti se moglo do 15. travnja.