Liječnici Kliničke bolnice Merkur hitno trebaju pomoć

Rotary klub Zagreb Medveščak pokrenuo je humanitarnu akciju prikupljanja novčanih sredstava za zaštitnu opremu, dezinficijense i aparate potrebne Kliničkoj bolnici Merkur. Klinička bolnica Merkur u ovom trenutku skrbi za veliki broj onkoloških i drugih bolesnika čije zdravstveno stanje zahtjeva redovite terapije i skrb, a u okolnostima pandemije virusa COVID – 19 zaštita ovih pacijenata od zaraze prijeko je potrebna.

Do sada je Klub osigurao određenu količinu potrebnih dezinficijensa (u suradnji s Meteor grupom i Labudom), kupovinu zaštitnih navlaka za cipele te izradu zaštitnih vizira na 3D printerima. Međutim, potrebna su dodatna sredstva kako bi s ovom akcijom mogli nastaviti, osigurali kontinuitet te nabavu dodatnih uređaja i zaštitne opreme.

Željeli smo svoje napore usmjeriti na zdravstvenu skrb onih koji su danas radi pandemije virusa COVID – 19 manje u našem fokusu, a za koje u iznimno velikom broju skrbe liječnici i zdravstveno osoblje Kliničke bolnice Merkur zbog smanjenih kapaciteta drugih zagrebačkih bolnica stradalih u potresu. To su prije svega onkološki, hematološki i pacijenti s transplantacijama, te svi drugi bolesnici kojima je nužna intenzivna terapija i skrb kako bi se izborili za razdoblje u kojem će moći kvalitetno živjeti, ali i trudnice. Zato pozivamo građane i poslovne subjekte da podrže akciju Rotary kluba Zagreb Medveščak čiji je cilj nabaviti potrebnu zaštitnu opremu, dezinficijense i aparate koji bolnici sada nedostaju. Time ćemo zajedno omogućiti redovitu skrb, sigurnu terapiju i boravak u bolnici pacijentima koji su danas više nego inače izloženi riziku po svoje zdravlje i život”, ističu članovi Kluba.

Ovim putem Rotary klub Zagreb Medveščak poziva sve diljem Hrvatske koji mogu pomoći da se svojim donacijama što hitnije priključe akciji, kako bismo svi zajedno pomogli liječnicima u borbi protiv ove zaraze te ih zaštitili. Oni će tako moći obavljati svoj težak i predan rad, ali i prevenirati mogućnost širenja koronavirusa. Donacije se mogu izvršiti klikom na ovaj link koji omogućava izvršavanje uplate te daje uvid u stanje uplata.

Cilj akcije je prikupiti 30.000, 00 EUR, a do sada je u nekoliko dana prikupljeno je više od 5.500,00 EUR. Kliknite na link i #ostanitedoma.