Huawei P40 lite E s trostrukom AI kamerom dostupan u Hrvatskoj

Najnoviji uređaj Huawei P40 serije pametnih telefona – P40 lite E, odsad je dostupan i u Hrvatskoj. Uređaj dolazi s mnoštvom funkcionalnosti i sustavom trostruke kamere koji uključuje 48 MP glavnu kameru za snimanje svih dragih trenutaka, a Huawei P40 lite E sjajan je izbor za potrošače koji traže vrhunski omjer cijene i kvalitete. P40 lite E je četvrti uređaj iz serije P40 dostupan kod nas, a osim njega, dostupni su i P40 lite, P40 te P40 Pro.

Vrhunsko iskustvo fotografiranja
Huawei P40 lite E donosi trostruku stražnju kameru koja uključuje 48 MP glavnu kameru s objektivom otvora f/1.8 za snimanje svih trenutaka koje korisnici žele ovjekovječiti u stvarnoj, izvornoj visokoj rezoluciji, 8 MP ultra širokokutna kamera podržava snimanje u 120 stupnjeva za fotografiranje pejzaža, grupnih fotografija i širokokutnih videa, a tu je i 2 MP pomoćna kamera za simuliranje realističnih efekata dubine polja zahvaljujući kojem je moguće dobiti vrhunske portretne snimke.

Opremljen ½-inčnim senzorom, P40 lite E također se izvrsno snalazi u uvjetima slabog osvjetljenja, producirajući jasne slike s niskom razinom šuma koje su bogate bojama i detaljima, bilo da korisnik snima pri dnevnom svjetlu ili noću. Noćni način rada također omogućuje stabilizaciju fotografija snimljenih uz ekspoziciju od do šest sekundi za detaljne snimke pri slabom osvjetljenju.

Kad uređaj prepozna da korisnik snima s osvjetljenjem, kamera će uključiti HDR način rada, koji može kombinirati tri kadra snimljena uzastopce kako bi stvorio impresivne fotografije s većim dinamičkim rasponom. Kao i mnogi drugi Huaweijevi pametni telefoni, P40 lite E također dolazi s AI prepoznavanjem kadrova, što omogućuje stražnjim kamerama da prepoznaju više od 500 kadrova i primijene prilagođeno poboljšanje postavki u stvarnom vremenu. Uz to, snimanje videa pri 480 FPS-a daje korisnicima mogućnost snimanja usporenih videozapisa koji se reproduciraju u 1/16 normalne brzine.

Ispod Punch FullView zaslona ugrađena je snažna 8 MP prednja kamera koja podržava Huaweijeve AI algoritme. Portretni način stvara prekrasne fotografije primjenjujući prilagođene optimizacije obzirom na lice subjekta, zadržavajući što više detalja na licu. Pored toga, prednja kamera podržava Face Unlock 2.0 funkciju za brzo otključavanje uređaja.

Pametni suputnik koji je uvijek dostupan
Stražnja strana Huaweija P40 lite E slojevita je, a na vrhu se nalazi reflektirajući sloj koji daje futuristički sjajni efekt. Okvir na sredini neprimjetno spaja dvije strane, stvarajući uni-body izgled koji je estetski ugodan i omogućuje da uređaj ugodnije leži u ruci. Pametni telefon dolazi u klasičnoj Midnight Black te jedinstvenoj Aurora Blue boji. Varijanta Aurora Blue koristi gradijente plave i zelene boje kako bi se stvorio prepoznatljiv i moderan izgled.

Huawei P40 lite E dolazi s dva utora za SIM kartice i jednim za proširenje prostora za pohranu, za koji je moguće koristiti MicroSD kartice do 512 GB. Uz to, P40 lite E ima skener otiska prsta na poleđini kako bi ponudio još jedan siguran način za otključavanje uređaja.

Zaslon koji zadivljuje
Huawei P40 lite E opremljen je Punch FullView zaslonom dijagonale 6,39 inča i iznimno tankih okvira. Zaslon formata 19,5:9 podržava HD+ rezoluciju (1560×720) za prikaz jasni prikaz svih detalja. U gornjem lijevom kutu nalazi se jedna od najmanjih rupa u zaslonu na tržištu, širine svega 4,5 mm, a u njoj je smještena prednja kamera uz minimalan kompromis u pogledu prekrivanja sadržaja. S omjerom zaslona i kućišta od 90 posto, gledanje bilo kojeg videa i igranja novih naslova vrhunsko je iskustvo.

Uravnotežene i izdržljive performanse
Uz napredni EMUI 9.1 i pogonjen Kirin 710F čipsetom, P40 lite E pruža glatko iskustvo u svim situacijama. Najnoviji uređaj P40 serije također donosi optimizacije na razini sustava kao što su EROFS (Extendable Read-Only File System) i druge tehnologije za ubrzanje performansi sustava, pohrane i aplikacija. S baterijom kapaciteta 4000 mAh i Huaweijevom AI tehnologijom uštede energije, pametni telefon nudi dug životni vijek baterije, a idealan je za one koji su uvijek u pokretu.

Dolazi s AppGallery trgovinom aplikacija
U jezgri Huaweija P40 lite E su Huawei Mobile Services (HMS), koji omogućuju niz osnovnih značajki na pametnim telefonima, uključujući Huawei AppGallery, trgovinu aplikacija s koje ih korisnici lako mogu preuzimati.

Huawei P40 lite E dolazi po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 1.499 kuna, a dostupan je kod ovlaštenih distributera.