Huawei predstavio MateBook X i MateBook D serije laptopa

Huawei je predstavio nove serije laptopa pod nazivom MateBook X i MateBook D. MateBook X Huaweijev je osvježeni flagship uređaj s najnovijim Intel procesorom i izuzetnom kvalitetom izrade, dok se dva MateBook D laptopa razlikuju po dijagonali zaslona. Kako bi svojim korisnicima pružili više mogućnosti kod odabira prijenosnog računala, MateBook D linija naglasak stavlja na cross-platform iskustvo te je namijenjena mladim ljudima, dok MateBook X pruža sjajne performanse u tankom, premium kućištu. Opremljeni nizom pametnih mogućnosti, Huawei MateBook X i MateBook D 14 i D 15 svestrane su platforme za rješavanje svakodnevnih zadataka s lakoćom.

Uvijek težeći skladnosti i dizajnu, Huawei se oslonio na dogodišnju stručnost u tehnološkom razvoju pametnih telefona i mogućnostima integracije sustava, što je realizirao ultra tankim okvirom svojih FullView zaslona. Taj pristup Huaweiju omogućava implementiraciju velikog zaslona u tanko i malo kućište.

Kao ultra tanko premium prijenosno računalo, Huawei MateBook X Pro utjelovljuje Huaweijev dizajn i beskompromisnu kvalitetu izrade. Uz FullView Ultra zaslon s upravljanjem na dodir, zajedno s malom potrošnjom energije, dodatnim mogućnostima i najnovijim hardverom omogućava izuzetnu produktivnost bilo kada i bilo gdje. MateBook X naše je najsnažnije i najinteligentnije svestrano prijenosno računalo dosad, a uzbuđeni smo što to naši korisnici mogu iskusiti“, rekao je Huaweijev predsjednik odjela za računala i tablete Wang Yinfeng.

U 2018. Huawei je predstavio prvu inačicu MateBook X Pro prijenosnog računala s ciljem kombiniranja izuzetne prenosivosti, premium FullView zaslona, najboljih performansi i pametne povezivosti s okolnim uređajima.

MateBook Pro X izrađen je od strojno obrađenog metalnog kućišta sa pjeskarenom površinom za dodatnu glatkoću. Ultra FullView zaslon donosi vrlo tanke rubove, a čak 91% površine prekriveno je upravo zaslonom. MateBook X dolazi i s nekonvencionalnim omjerom stranica od 3:2 što povećava produktivnost i olakšava rad pri raznim oblicima izrade sadržaja. Dijagonala Ultra FullView zaslona iznosi 13.9 inča, dok LTPS matrica pri 3K rezoluciji (3000 x 2000) podržava 100% sRGB spektar boja.

Unutar tankog i laganog kućišta nalazi se deseta generacija Intel® Core™ i7-10510U i i5-10210U procesora. Zajedno s NVIDIA® GeForce® MX250 grafičkom karticom i njenih 2GB GDDR5 radne memorije MateBook X Pro spreman je za svaki zadatak, od uređivanja grafičkog i video sadržaja, do igranja i multimedije. Huawei MateBook Pro X odlikuje Huawei Shark Fin 2.0 ventilator u obliku slova S koji dodatno dinamički optimizira protok zraka za bolje performanse hlađenja. Za dug vijek trajanja zaslužna je baterija kapaciteta 56Wh, a laptop dolazi i s Type-C punjačem snage 65W za brzo punjenje koji se može koristiti i za punjenje ostalih Huawei proizvoda.

Korisnicima u pokretu bitna je mogućnost spajanja na brze mreže, stoga MateBook X Pro podržava brzu Wi-Fi mrežu s boljim prijemom signala i stabilnijom povezanosti. Bluetooth 5.0 standard omogućava brži prijenos podataka i širu pokrivenost signalom. To znači kako laptop može biti povezan na udaljeniju mrežu sa stabilnom vezom.

S našim PC proizvodima ostali smo vjerni vlastitoj misiji da svakom novom inačicom ponudimo novo iskustvo uz inovativnost. S novim Huawei MateBook D 14 i D 15 prijenosnim računalima fokusirali smo se na pružanje najboljeg korisničkog iskustva mladim korisnicima. Iako je elegantan, moćan i pametan, puno je više od pokretača produktivnosti – to je savršen uređaj namijenjen svim scenarijima, od igara do posla“, rekao je Huaweijev predsjednik odjela za računala i tablete Wang Yinfeng.

Huawei MateBook D 14 i D 15 razlikuju se po dijagonali zaslona od 14 i 15,6 inča, a dolaze s FullView zaslonom rubova debljine tek 4.8 i 5.3mm, što je rezultiralo s 84 i 87 posto omjera zaslona u odnosu na kućište. Ispod anti-glare premaza smješteni su IPS zasloni omjera stranica 16:9 FullHD rezolucije (1920 x 1080 piksela). Zasloni su prilagođeni bilo kojem sadržaju, od uređivanja slika visoke rezolucije do gledanja Blu-Ray kvalitete filmova. MateBook D serija dolazi i s TUV Rheinland certifikatom niske emisije štetne plave svjetlosti s ciljem zaštite očiju korisnika.

Korisnici najčešće žele najbolje od oba svijeta, a samim time MateBook D 14 i D 15 laptopi omogućuju zavidne performanse u igrama uz pomoć najnovije 10. generacije Intel® Core™ procesora i NVIDIA® GeForce® MX250 grafičke kartice s 2GB brze GDDR5 video memorije. U usporedbi s integriranom grafikom, NVIDIA® GeForce® efikasnija je 3,5 puta kod uređivanja slika i videozapisa, dok kod multiplayer igara grafička kartica osigurava glatko igranje. Zajedno s 8GB DDR4 memorije i SSD-om povezanog na brzo PCIe sučelje MateBook D serija prijenosnih računala s lakoćom se nosi sa svakom aplikacijom.

Huawei MateBook D seriju odlikuje Huawei Shark Fin 2.0 ventilator u obliku slova S koji dodatno dinamički optimizira protok zraka za bolje performanse hlađenja. Za dug vijek trajanja od zaslužna je baterija kapaciteta 56Wh s podržanih 13,2 sata neprekidne reprodukcije videa 1080p rezolucije s jednim punjenjem. Takva autonomija omogućuje korisnicima cjelodnevno korištenje prijenosnog računala u pokretu, bez brige o pražnjenju baterije.

Prijenosni, višenamjenski punjač snage 65 W s USB-C kabelom uključen je uz MateBook D 14 i D 15 prijenosna računala, a punjač podržava sve Huawei pametne telefone i tablete opremljene USB-C utorom. Dolazi sa zaštitom od pregrijavanja koja automatski zaustavlja punjenje kada temperatura postane previsoka.

Uređaj – Specifikacije – Cijena
Huawei MateBook D 14 – I5/8G/512G/MX250 – €949
Huawei MateBook D 15 – I5/8G/256G SSD /1TB HDD /MX250 – €949
Huawei MateBook X Pro – i5/16GB/512GB /Touchscreen – €1,499
Huawei MateBook X Pro – i5/16GB/512GB/MX250/Touchscreen – €1,699
Huawei MateBook X Pro – i7/16GB/1TB/MX250/Touchscreen – €1,999