Sedam vrsta zavjesa koje ćete obožavati u 2020

Kako u modi tako i u interijerima neki su trendovi sezonski dok su neki popularni čak nekoliko godina. U svoj interijer ne morate unositi velike promjene kako bi uvijek ostali u trendu. Trendi interijer postići ćete i funkcionalnim detaljima poput zavjesa. Tim povodom Tepih centar predstavlja nove dekorativne trendove 2020. godine te savjetuje kako postići uvijek moderan interijer s predivnim detaljima.

ZAGASITE
Kako bi dom bio vaše omiljeno utočište tijekom zime, ali i proljeća, uredite ga u trendu koji se fokusira na udobnost. Takav ćete dojam postići dodavanjem detalja u nijansama zagasitih tonova. Tako primjerice svoj dom možete ukrasiti predivnim zavjesama ili dekorima plave ili marsal boje koja je ove godine potpuni hit.

APSTRAKTNE
Svoj ćete dom učiniti mini umjetničkim djelom ako odaberete dizajn zavjesa koji inspiraciju crpi iz apstraktnih ekspresionističkih djela. Glavni cilj ovog dizajna stvaranje je osobnosti doma, a to se postiže vezovima različitih motiva na zavjesama. Ovaj trend tako slavi veselu nesavršenost koja se još može postići nijansama odvažnih boja kao što su pregorena crvena, modro plava te senf nijansa žute boje.

VATRENIH BOJA
Zavjese odvažnih boja, upečatljivih detalja kao centralni dio prostora koji krade svu pažnju, osnova je dizajna glamura. Boje koje su posebno primamljive ovom dizajnu kraljevsko su plava, oker žuta i brončana. Upravo u Tepih centru možete pronaći zavjese tih boja koji će u svaki interijer unijeti dašak glamura.

JEDNOSTAVNE
U manjim i slabije osvijetljenim prostorima, treba odabrati svjetlije i prozračnije zavjese. One s velikim uzorcima su preporučljive za otvore manjih dimenzija. Jednostavne zavjese bez previše uzoraka, ovješene na metalne ili drvene karniše, odlično će se uklopiti u svaki prostor.

ELEGANTNE
Ove godine jedna od najpopularnijih vrsta zavjese su one elegantne, u talijanskom stilu. Elegantne zavjese odgovaraju svakom stilu uređenja soba, međutim, one izgledaju plemenitije i luksuznije u klasičnim interijerima. Tijekom dana se mogu vezati, a tijekom noći ih možete rastvoriti, zatvarajući tako prozor.

SIVE
Opuštajući ugođaj postići ćete ovim trendom čiju bazu čine neutralne nijanse, a upravo u Tepih centru možete pronaći zavjese u tim nijansama. Tako je siva još uvijek vladarica interijera jer se jednostavno uklapa u kupaonice modernog dizajna kao i u rustikalne kuhinje, no najveći će doprinos dati u dnevnoj ili u spavaćoj sobi. Također uz sive zavjese lako ćete iskombinirati ostale detalje u Vašem domu.

EKLEKTIČNE
Ako niste ljubitelj minimalističkih prostora, sigurno će vas obradovati trend koji se sve više penje na ljestvici popularnosti, a to su eklektično uređeni interijeri. Prostori su uređeni tako da kombiniraju različite, na prvi dojam posve nespojive elemente i stilove preuzete iz različitih era ili umjetničkih pravaca. Stoga odaberite zavjesa različitih modela i stila ako želite u dom unijeti eklektičnost.

Još više savjeta za odabir savršenih zavjesa koje će odgovarati upravo Vašem interijeru, potražite u poslovnicama Tepih centra diljem zemlje ili na www.tepih-centar.hr