dm održao edukativne rasprave u Zagrebu i Splitu

U organizaciji dm-a, 17. siječnja u Zagrebu te 18. siječnja u Splitu, održane su panel rasprave o važnosti uravnotežene prehrane i redovite tjelovježbe te prednostima prirodne kozmetike. Poznatim blogericama Marini Spasojević, poznatijoj kao Dia Mara, Nastasji Chiari Petrić te Heleni Malogorski, koje svoj utjecaj na društvenim mrežama koriste kako bi educirale što veći broj ljudi o tome kako živjeti zdravije i održivije pridružile su se i Martina Dadić, nutricionistica iz Biotrening Centra te Dora Bučan Nenadić, mag.nutr., predsjednica Hrvatskog zbora nutricionista.

Drago mi je što sam imala priliku biti dio dm-ovog panela i podijeliti svoja iskustva i znanja o tome koliko je važno čitati deklaracije na proizvodima i informirati se o štetnim sastojcima koje treba izbjegavati. Sve što nanosimo na kožu itekako ima utjecaj na zdravlje jer se sastojci prenose u organizam putem kože. Prirodna kozmetika dobro je rješenje za sve koji žele njegovati svoju kožu proizvodima koji su blagi prema tijelu i okolišu, a dm-ova marka alverde jedna je od mojih omiljenih“, naglasila je popularna beauty blogerica Marina Spasojević, koje se krije iza Instagram profila Dia Mara makeup. Nakon panel rasprave Zagrepčani i Splićani imali su priliku družiti se i savjetovati s Dia Marom u prodavaonicama dm-a.

Osim redovite tjelovježbe, za zdravlje organizma jako je bitno koju hranu jedemo. Ljudima uvijek preporučujemo prehranu baziranu na namirnicama koje dolaze iz kontroliranog biološkog uzgoja jer takve namirnice imaju veću nutritivnu vrijednost, ne sadrže konvencionalne pesticide ili umjetna gnojiva te nisu podvrgnute genetskoj manipulaciji. Usto, konzumacijom proizvoda iz biološkog uzgoja činimo dobro ne samo sebi, već i okolišu. Zato su i jela koja smo priredili za posjetitelje panela napravljena od namirnica osviještene prehrane koje se mogu pronaći na policama dm-a“ , naglasila je Martina Dadić, nutricionistica iz Biotrening Centra.

Zanimljiva i edukativna rasprava o važnosti čitanja deklaracija, prirodnoj kozmetici, osviještenoj prehrani i zdravijem načinu života, održala se u prostorima Cineplexx kina u zagrebačkom i splitskom City Centeru one. Moderator rasprave Ivan Horvat, menadžer marketinga i PR-a u dm- naglasio je: „Kupcima u dm-u nudimo raznovrsnu ponudu proizvoda prirodne kozmetike i osviještene prehrane te ih potičemo da usvoje zdrave i održive navike. Veseli me što su nam se pridružile stručnjakinje u području nutricionizma te influencerice kako bi s nama podijelile saznanja koja su stekla dugogodišnjim proučavanjem i korištenjem ekoloških proizvoda.

Da osviještena prehrana može biti vrlo ukusna, pokazala je Nastasja Chiara Petrić, vlasnica Instagram profila Chiarin tanjurić koja je za ovu priliku priredila ukusne slastice spravljene od proizvoda dmBio, u kojima su mogli uživati svi uzvanici.