Zdrava stopala bez žuljeva

Hladne zimske dane često obilježava jurcanje po dućanima i kupovina božićnih poklona najmilijima. A što kad se na tom putu pojave bolni žuljevi? Prije svega, najbitnije je ne probušiti žulj, a potom će kao idealna prva pomoć poslužiti nanošenje Hansaplast SOS flastera protiv žuljeva. Ako se žulj slučajno otvori, ne smije se uklanjati gornji tanki sloj. Treba ga ostaviti da sam zacijeli i prekriti ga flasterom. Dok god je prekriven, rana je zaštićena od infekcije. Žulj se ne smije otvarati jer ga gornji sloj štiti od dodatnih infekcija.

Što je zapravo žulj?
Žulj je područje izdignute kože koja je ispunjena tekućinom. Žuljevi se formiraju na rukama i stopalima uslijed trljanja i pritiska. Trajni pritisak ili trljanje će u konačnici uzrokovati odvajanje epiderme (vanjskog sloja kože) od donjih slojeva kože, a formirat će se jastučić s tekućinom. Ova tekućina amortizira ranu i spriječava daljnji pritisak. Stoga, žulj je pametna mjera samozaštite tijela.

Kako se riješiti žuljeva?
Za početak, stopala je potrebno zaštititi odgovarajućom obućom. Poželjno je izbjegavati jeftinu obuću od sintetičkih materijala koji ne omogućuju koži da diše te premale i neudobne cipele jer mogu izazvati bolne žuljeve. Ako se to dogodi, od pomoći će biti Hansaplast SOS flaster protiv žuljeva koji djeluje dvostruko: pomaže u uklanjanju dodatnog pritiska cipela na žulj i štiti osjetljivi sloj kože oko žulja sve dok žulj ne bude spreman za ispuštanje tekućine, prljavštine i bakterija. Žulj zahtijeva strpljenje i postoji nekoliko postupaka koji se mogu napraviti kako bi se izbjegla bol i osiguralo brzo zacjeljivanje:

  1. Već pri samom formiranju žulja potrebno je staviti flaster. Hansaplast SOS flaster protiv žuljeva će zaštititi to područje, čak i otvoreni žulj, od infekcije i prljavštine. Flaster štiti od pritiska i boli koju uzrokuje te ubrzava proces zacjeljivanja.
  2. Hansaplast SOS flaster protiv žuljeva sjajan je za žuljeve koji su na petama ili prstima. Otvori li se žulj, ovaj proizvod će zaštititi ranu.
  3. Flaster se ne smije skidati, osim ako se sam ne odlijepi. Treba dati vremena žulju da zacijeli. Hansaplast SOS flaster protiv žuljeva sa svojom hidrokoloidnom tehnologijom stvara optimalno okružje za brže zacjeljivanje rane. Kako se ne bi ometao proces zacjeljivanja, flaster treba ostaviti na rani nekoliko dana.

Hansaplast SOS flaster protiv žuljeva
• Trenutno ublažava bol
• Sigurno štiti od prljavštine i bakterija
• Gotovo nevidljiv i vodootporan
• Sadrži učinkovit jastučić
• Omogućuje brže zacjeljivanje uz hidrokoloidnu tehnologiju
• Postojan nekoliko dana
• Pruža čvrsto prianjanje uz stopalo