Zagrijte se najboljim izborom rakija u gradu

Uz mirise viške pogače spravljene po starom viškom receptu, ribljeg ražnjića od orade, ukusnih i slasnih kroštula, koje Višani zovu hroštula te odličnog vina kuhanog tako da zadrži prepoznatljivost porijekla, već četvrtu godinu zaredom posjetitelje zagrebačkog Adventa mame mirisi otoka Visa, objedinjeni u ponudi Viške priče. Očekuje vas susret s čak četrnaest različitih vrsta autohtonih rakija s otoka Visa: Orahovica, Travarica, Rogačuša, Limončelo, Naranča, Komovica, Medica, Lozovača, Koromač, Oskoruša, Smokva, Višnja, Kadulja i Mirta.

Znamo da je upravo rakija univerzalni lijek za sve, od glavobolje do slomljenog srca, stoga je posjet Viškoj priči na Adventu u Maksimiru, Ledenom parku Tomislavcu i Adventu na Europskom trgu svojevrsni bijeg od svega lošeg što se u minuloj godini dogodilo. Dodatan razlog za posjet je činjenica kako se spomenute rakije proizvode u prilično malim i ekskluzivnim količinama te ih nema u slobodnoj prodaji van otoka Visa.

Ponudu Viške priče na Adventu u Zagrebu, uz vrhunske rakije čine i viška pogača, riblji ražnjić, viška rakija, kuhana, ali i sirova vina i to viški plavac mali i bijelo vino kuc, hroštule i cviti – autohtoni viški kolači, energetski kolač od smokve i ljekovitih trava – hib i druge zanimljive delicije. Tu su i vrhunska vina, viški plavac mali i nadaleko poznata viška Vugava iliti Bugava po viški. Aroma vugave je izvrsna, kiselost u trenutku pune zrelosti je očuvana, tako da ima vrlo dobre predispozicije za proizvodnju prošeka. Ona je autohtona sorta, analizom DNA utvrđeno je da ima unikatan profil, odnosno ne podudara se ni s jednom drugom sortom u svijetu.

Pozivamo vas da nas posjetite na tri lokacije na zagrebačkom Adventu sve do 7. siječnja i uživate u degustaciji i druženju.