U Gradu svetog Nikole nezaboravno za svu djecu i ove godine

Poseban svetac čijem se danu najviše vesele djeca i ove godine je ispunio želje mališana i u Zagrebu posjetio svoj čarobni grad.
Čaroliju omiljenog i službeno najljepšeg i najposjećenijeg događanja za djecu u sklopu zagrebačkog Adventa – Grada svetog Nikole – i ove godine su, po peti jubilarni put, začinili nastupi brojnih malih i onih malo većih raspjevanih i rasplesanih izvođača, a klinci i klinceze imali su priliku sudjelovati i u brojnim zanimljivim, magičnim, blagdanskim i ekološkim radionicama.
Grad svetog Nikole održao se peti jubilarni put i ove 2019. godine, 5. i 6.12. u Muzeju Grada Zagreba. Kao i do sada bio je ovo jedinstven, bajkovit događaj za obitelji, ponajprije djecu, koji se nikako ne propušta.

Adventski ugođaj prisutan je u cijelom gradu. Pečeni kesteni, kuhano vino, miris fritula, božićnih slastica i ukusnog punča šire se ulicama našeg grada. U Gradu svetog Nikole bilo je isto tako, ali raspjevanije, veselije i nasmijanije nago igdje drugo u Zagrebu!
Vrijeme je darivanja, veselja i blagoslova. Svaki trenutak posvećen najdražima istinska je vrijednost, koju s puno ljubavi treba njegovati. Posebno kada su najmlađi u pitanju.
Uz pjesmu, ples i darivanje dvodnevnim smo spektaklom obilježili dan svetog Nikole upravo onako kako bi naši najmlađi poželjeli, ali i poslali snažnu poruku o zaštiti okoliša kako bi dječicu naučili kako čuvati planet i život na njemu.

Na dan svetog Nikole sigurno je najveći broj čistih i ulaštenih čizmicama na svijetu, a jutro uči njegova blagdana dječja lica ozarena su posebnim osmjehom dok otvaraju slatka iznenađenja.
Ne tako davne 2015. godine sveti Nikola je odlučio na samo obići Zagreb i napuniti čizmice, već u njemu i izgraditi svoj grad prepun blagdanske čarolije ispunjen mirisima božićnih slatkiša i dijeliti ga s djecom 2 cijela dana.
Uz nikad bogatiji program, omiljene goste u pratnji svojih obitelji djeca su imala priliku provesti dva dana u pravoj adventskoj bajci.
Sada kada je sve gotovo možemo reći da je Grad svetog Nikole zaista bio blagdanska bajka, bajka namijenjena onome što je najvažnije, obiteljima i djeci!

Veselimo se godinama pred nama i svemu čime će nas sveti Nikola u svog gradu u godinama koje dolaze iznenaditi!