Prehlada i gripa – tako slične, a tako različite

Dolaskom hladniji dana i nižih temperatura, počinjemo mijenjati garderobu, ali i uživati u svim čarima ovog godišnjeg doba. Adventska svjetla su se upalila, a božićni sajmovi otvorili su svoja vrata. Na trgovima nas očekuju domaći specijaliteti, kuhano vino i božićni duh, no problemi počinju kada na vrata zakucaju gripa i prehlada, uz koje dolazi šmrcanje, glavobolja, grlobolja i začepljen nos. Zasigurno nitko ne želi zbog prehlade propustit čaroliju koja naš očekuje narednih dana.

Tako slične, a tako različite
I gripa i prehlada su virusne bolesti dišnog sustava, odnosno viroze, ali se ipak razlikuju. Svi simptomi gripe izbijaju odjednom i traju otprilike tjedan dana, pri čemu nas zadese visoka temperatura, suh kašalj, bolovi u mišićima te snažna glavobolja. Prehlada većinom nakon sedam do deset dana prolazi sama od sebe, no kašalj i slabost mogu nas pratiti i iduća tri tjedna. Ponekad nam dijelovi tijela znaju biti ledeno hladni, nos se začepi ili pak jako curi, a ponekad osjećamo i napetost u glavi te osjećaj težine.
Neki od simptoma prehlade, upravo spomenuti začepljen nos, mogu se ublažiti tuširanjem vrućom vodom, jer se stvara para koja udisanjem ulazi u nos omekšavajući nakupine sluzi i olakšavajući disanje. Nikako ne zaboravite na hidraciju, koja je od iznimne važnosti. Voda, čajevi ili juha, odaberite što vam najviše odgovara i olakšajte si. Pri otvaranju dišnih kanala dobro će doći i ručnik namočen u toplu vodu, jer će ujedno olakšati i pritisak u glavi.
Neodležana gripa može se protegnuti i do nekoliko mjeseci, pri čemu nam se povremeno stanje poboljša, no ipak, nerijetko upravo ignoriranje situacije završava uzimanjem antibiotika. Stoga gripu treba shvatiti ozbiljno, odmarati, hidrirati se te uzimati pripravke poput immundoc AMINOFLU™, jedinstvenog proizvoda koji sadržava sastojke za najbolji odgovor imunološkog sustava.

Kako ga koristiti?
immundoc AMINOFLU™ trenutačno pomaže da se bolje osjećate. Savršena je pomoć pri prvim znakovima gripe, izvrsna prevencija pri izbijanju upala dišnog sustava. Nema nuspojava, ne sadržava antibiotike te se može upotrijebiti u kombinaciji s drugim lijekovima.
Pakiranje se sastoji od praktičnih vrećica, čiji sadržaj jednostavno otopite u vodi i popijete, a dovoljno je za tri dana korištenja. Immundoc AMINOFLU™ ugodnog je okusa limuna te ima dvojno djelovanje – istovremeno omogućava oporavak imunološkog sustava i crijevnog mikrobioma zahvaljujući jedinstvenoj formuli s 24 sastojka.
Kad vas uhvate prehlada ili gripa, spas leži u immundoc AMINOFLU™, jer nemamo vremena biti malaksali i bolesni. Proizvod potražite u bolje opremljenim ljekarnama, a dodatne informacije su dostupne na web stranici.