Počeo Advent kod Matoša

Na Strossmayerovom šetalištu počeo je Advent kod Matoša. Najljepše uređena adventska lokacija i ove je godine zablistala, a atmosferu je začinio svestrani ženski bend C.U.R.E.

Na otvorenju, u petak 29. studenog, brojni šetači nisu mogli odoljeti posebno osmišljenim detaljima koji su jednu od najpoznatijih zagrebačkih lokacija ponovno pretvorili u pravu božićnu bajku. Šetnica je, uz brojne zaljubljenike u fotografiju, postala mjesto na kojem su se posjetitelji zadržavali pred objektivom i bilježili brojne scenografske novitete zbog kojih bi Advent kod Matoša i ove godine mogao konkurirati za titulu najljepše uređene lokacije koju nosi dvije godine zaredom. Na svakom su koraku zanimljivi detalji: stare plesne cipelice, pisaće mašine, skije posebno uređene za blagdansko vrijeme, stare drvene sanjke u novom ruhu, bezbrojne lampice i neizostavni stari zagrebački prozor koji je proglašen jednim od najfotografiranijih fotopointova na lokacijama glavnog grada Hrvatske.

Adventske kućice otvorene su od petka, a ponuda je izrazito bogata te će posjetitelji uživati u tradicionalnim recepturama na moderan način, ali i iskušati nešto drugačije. Raclette sarme, mesni čips, pečeni jeger, švedski i norveški vafli samo su dio inovativne gastro ponude koja je ove godine na još višoj razini.

Na otvorenju je posjetitelje dočekao bend C.U.R.E. sastavljen od četiri djevojke od kojih svaka svira na više različitih instrumenata. Na repertoaru su se našle popularne strane i domaće pop / rock pjesme u aranžmanu ovih svestranih glazbenica. Zvukovi saxa, flaute, klavijatura, cajona i violine uz četiri moćna ženska glasa stvorili su odličnu atmosferu na svim dijelovima šetnice. C.U.R.E će na istom mjestu nastupati još dva puta, a za zimski provod u nadolazećem razdoblju pobrinut će se poznati i bendovi Belfast Food, Kuzma & Shaka Zulu, Techno Vikinzi te brojni DJ-evi i urbani bendovi. Dan nakon Božića, 26.prosinca posjetitelje će zabavljati bend iznenađenja, a u veselu novu godinu ući ćemo sa Stampedom i Ivankom Mazurkijević.

Topli blagdanski ugođaj nastavlja se u Dežmanovom prolazu s očaravajućom blagdanskom scenografijom koja vodi do kina Tuškanac, lokacije Filmskog adventa. Tema uređenja cijelog Adventa u Zagrebu je Orašar pa su i dekoracije u brojnim starim izlozima prolaza inspirirane ovom veličanstvenom baletnom bajkom, a posjetitelje parka uz kino oduševit će velika glazbena kutija s hologramskom balerinom koja se okreće uz zvukove nota iz spomenutog baleta. Filmski advent u kinu Tuškanac počinje 14. prosinca s projekcijama filmskih igranih i crtanih obiteljskih filmova.

Glazbeni i filmski program i sve informacije o Adventu kod Matoša i Filmskom adventu dostupne su na službenoj Facebook i Instagram stranici.