Nova nezaobilazna adresa za sve ljubitelje vrhunskog sushija

Kada je Frankos pizza & bar početkom godine otvorio svoja vrata zavladala je opća znatiželja za ovim, na prvu neobičnim i dosad neviđenim spojem u zagrebačkoj gastro ponudi. S obzirom da je u svega desetak mjeseci zasluženo pridobio vjernu klijentelu koja im se konstantno iznova vraća, kao i titulu adrese s najboljom pizzom u gradu, uopće nas ne čudi da su svoj recept za uspjeh odlučili proširiti na neke nove, ovaj put istočnije okuse. Naime, u modernom prostoru u centru grada, nekada omiljenom kafiću Corner, otvario se Franko’s Street, sushi ekspozitura branda Franko’s. Nova lokacija nalazi se u strogom centru grada na Europskom trgu, radi čega će ljubitelji Franko’s okusa i filozofije, od sada moći uživati u novim jelima na novoj lokaciji koja je baš „handy“ i mnogima na dohvat ruke.

Za novi menu zaslužna su prestižna imena hrvatske gastronomije, chef konzultant Vid Nikolić i chef Goran Kunce, koji je povodom projekta došao iz lošinjskog Matsunokija, jednog od dva najbolja hrvatska japanska restorana.

Na novom meniju nalazi se bogata ponuda autohtonih japanskih jela. Ponuda uključuje samo najkvalitetnije namirnice pa tako i poznatu Jadransku tunu Kali koja se koristi u svim jelima, uključujući i u poke-u, koji je dodatno obogaćen tartarom od krupnih kvarnerskih kozica. Vlasnici dodatno naglašavaju kako su iznimno ponosni što sve namirnice koje je moguće nabaviti, odnosno koje se proizvode kod nas, namjeravaju i dalje uzimati od lokalnih proizvođača. Od niza atraktivnih stavki, na meniju se nameće bogata ponuda sushija, prvorazredni sashimi i tataki od masne Kali tune, kao i rolice u brojnim varijantama, ali i tartar biftek, koji je u prikladno japanskoj varijanti obogaćen sezamovim uljem te dodatno oplemenjen prepeličjim žumanjkom. Kako bi se okusi savršeno objedinili u skladnu cjelinu neizostavna je i iznimna vinska karta, a Franko’s-a nikoga neće razočarati. Njihova ponuda puna je vrlo ozbiljnih šampanjaca: na čaše se toče šampanjci poput Larmandier Bernier , a bogata ponuda vina među ostalim sadrži Simčića, Nericu, Hugela , Benvenuti i St. Hills. Za sladokusce tu su i dalje fenomenalni deserti, osmišljeni u suradnji s Robertom Hromalicem iz poznatog „Le Kolač“-a.

Za one nostalgične ljubitelje ugodne atmosfere nekadašnjeg kafića „Corner“ dobra je vijest što će Franko’s Street ujutro i dalje raditi kao kafić, s novom posebnom ponudom sendviča za doručak, dok će bar petkom i subotom biti otvoren do dva ujutro, obogaćen ozbiljnom barskom ponudom visokokvalitetnih vina, pjenušaca, šampanjaca te iznimnom koktelskom kartom. Rezervacije će biti moguće u restoranu te za nastavak ugodnog druženja u samom u baru.

Isprobavanje novih delicija drugih, internacionalnih kuhinja, jedna je od najuzbudljivijih stvari u životu gastro entuzijasta, a ovo je i dokaz da se Zagreb itekako probudio po tom pitanju. S Franko’s Streetom, strogi centar Zagreba dobio je još jedan izvrstan sushi restoran koji se svakako ističe odličnom lokacijom i već prepoznatljivom, odličnom reputacijom u ugostiteljstvu.