Grije bolje od zagrljaja

Što je Advent bez čaše kuhanog vina? Puna voćnih okusa i s manje tanina, Frankovka je dobar odabir za crno kuhano vino, dok će ljubitelji laganijih vina odabrati bijelo – od svježe Graševine s naglašenijim kiselinama.

Vinoljupci i pravi poznavatelji vinske scene znaju da se najbolje hrvatske Frankovke i izvrsne Graševine njeguju u podrumima Feravina u Feričancima, a njihovi stručnjaci otkrivaju da su začini poput zvjezdastog anisa, klinčića, kardamoma, muškatnog oraščića, cimeta u kori i malo crnog papra, idealni za kuhanu Frankovku, dok u kuhanu Graševinu ide đumbir i suho voće poput grožđica, ribiza, brusnica. Za skladan okus u crnoj varijanti treba izbjegavati limun, a u bijeloj naranču. Još nekoliko kapi ruma i uživat će svi koji rado mijenjaju šalicu toplog čaja ovim zimskim napitkom koji „grije bolje od zagrljaja“.

Upravo pod tim sloganom vrhunske kuhane Frankovke i Graševine s potpisom ove slavonske vinarije možete degustirati na adventskoj kućici Hercig u Gajevoj ulici. Vruća čaša vina odlično paše uz debracinke, domaće češnjovke, kobasice od divljači, a ako ste niste ljubitelj vrućih varijanti, tu su linije Dika i Miraz Feravina, ali i pjenušci Francesca i Graseco koje možete sljubiti uz ukusne germknedle.