Zašto za jesenski wanderlust biramo magični Beograd

Potaknuti jesenskim šarmom i potrebom za wanderlustom, iskusni putoholičari upravo će tijekom studenog za svoju sljedeću destinaciju odabrati Beograd. Spoj istoka i zapada, elegancije i buntovništva, odvažnosti i nježnosti, Beograd nosi epitet grada u kojemu se uživa, uči, nadahnjuje i gdje se svatko osjeća kao kod kuće.

Ako dvojite gdje odsjesti naša je preporuka Falkensteiner Hotel Belgrade koji ima toliko šarma i beogradske opuštenosti koja se rijetko susreće u city hotelima. Riječ je o hotelu s četiri superior zvjezdice, a projektirao ga je ugledni arhitekt Boris Podrecca. Podrecca je majstorski spojio futurizam s modernošću i monumentalnost s finom estetikom. Interijer osvaja s puno ukusa i stila, tu je igra bež, zlatne s monokromatskim pročišćenim površinama, pa onda mnoštvom tople ružičaste, s umjetničkim akcentima i kombinacijom stakla, baršuna, drveta i metala i trendovskih detalja poput vaza, ogledala, tapeta, lampica, lustera…

U profinjeno uređenom interijeru nalazi se 170 smještajnih jedinica, od kojih je 28 luksuznih Deluxe soba, šest konferencijskih dvorana površine 400 metara kvadratnih, luksuzni salon za vjenčanja površine 300 metara kvadratnih, posebni salon za ljubitelje cigara, business lounge s terasom na devetom katu hotela odakle puca pogled na staru jezgru grada. Opustiti se možete i u Acquapura City Spa centru s finskom saunom, turskom kupelji, sobom za opuštanje te dvije sobe za masažu, a za sportske tipove tu je i Fitness zona opremljena najmodernijim spravama za vježbanje.

Hotel je u neposrednoj blizini Dunava, jedne od najljepših rijeka u ovom dijelu Europe što dodatno naglašava njegov umirujući ambijent i snagu inspiracije koja je toliko potrebna gostima koji ovdje dolaze i zbog posla i zbog odmora i ugode. Od 2012. do danas nižemo uspjehe jer gosti ne postaju stalni gosti već naši prijatelji“, naglašava direktor Aleksandar Vasilijević.

Hrana je onaj zadnji adut. Ako se pitate gdje pojesti najbolji doručak u gradu, svatko će vam u Beogradu reći – u Falkensteineru.