Više od 200 sudionika prve Brand&Buzz konferencije o brendiranju i PR-u

Prva konferencija Brand&Buzz u organizaciji agencije Logobox i portala Zagreb.info okupila je oko 200 mikro, malih i srednjih poduzetnika, obrtnika, i zainteresiranih studenata koji su poslušali vodeće stručnjake na području brendiranja i PR-a, ali i uspješne poduzetničke priče.

Konferenciju je otvorio ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat koji je ovom prigodom i predstavio nove projekte ministarstva koji bi trebali olakšati proceduru informiranja budućih poduzetnika i osnivanja poduzeća.

Nakon predavanja prof.dr.sc. Bože Skoke o međuovisnosti brenda države i korporativnih brendova, održan je i panel Brendiranje i poduzetništvo, na kojem su Zdenko Lucić, državni tajnik MINGO-a, Nenad Gorjanović, direktor komunikacija HTZ-a i Maša Ivanov iz Brukete&Žinić&Greya, raspravljali o tome kako brend domaćeg proizvoda uspješno vezati s brendom države te i na taj način ostvariti prepoznatljivost na stranim tržištima, kao što to već uspješno čine brojne europske države.

Veliki interes sudionika izazvao je i panel poduzetnika koji su uspješno pronašli svoj recept za prepoznatljivost na tržištu. Svoje su priče brojnim prisutnim sudionicima izložili Tomislav Anadolac, suosnivač brenda Old’s Pilot Gin, koji je nedavno proglašen najboljim džinom na svijetu u svojoj kategoriji, Barbara Šečković, vlasnica La Grme, Snježana Mehun, vlasnica modnog brenda Duchess, Ognjen Bagatin, vlasnik poliklinike Bagatin i Ana-Marija Jagodić-Rukavina, osnivačica PBS – Centra sportske izvrsnosti, koji su razgovarali o tome što ih je motiviralo na ulazak u nesigurne poduzetničke vode i koje su osobine i nužni sastojci svakog uspješnog pothvata.

Zanimljiva predavanja održali su i Sandra Odobašić na temu izgradnje brenda, Dalibor Jakus o vizualnom storytellingu u odnosima s javnošću, zatim Ankica Mamić o tome kako PR poduzetnike može učiniti vidljivim, Ana Šimunović na temu „uzmi riječ u svoje ruke“, Margarita Maruškić Kulaš o tome kako da drugi pričaju o vama, a svoja iskustva podijelile su i startapovke Maja Pejčić, osnivačica Najfinijih sapuna i mlada studentica FER-a Kaja Pavlinić čiji je startup Tinja proglašen najboljim hrvatskim energetskim startupom.

Medijski panel kojeg je moderirao Tin Bašić ugostio je novinare i urednike Darka Bukovića, Vladimira Niševića, Krešu Sočkovića te HUOJ-evku Dunju Bua Maričević, koji su razgovarali o tome koliko medije, pored uvijek dobro čitanih vijesti crne kronika, uopće zanimaju dobre priče novih poduzetnika, te kako kao poduzetnik u nastajanju doći do svog prostora u medijima.

U korisnim predavanjima odličnih predavača koji su nastojali prisutnim postojećim ali i budućim poduzetnicima dati konkretne savjete i alate o brendiranju i PR-u uživalo je više od 200 sudionika konferencije, koji su na marginama konferencije rado razmijenili i vlastita poslovna iskustva.

A nakon završetka konferencije sudionike je čekalo veliko glazbeno iznenađenje – sjajnom svirkom sve prisutne sudionike konferencije u hotelu Hilton Garden Inn razveselile su odlične Frajle.

Nagradu od 100.000 kuna za novi vizualni identitet i oglašavanje koje daruju Logobox i Zagreb.info osvojio je arhitektonski studio SODA arhitekti koji iduće godine slavi 10. obljetnicu.

Konferencija se održala pod visokim pokroviteljstvom predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović.