Uskoro počinje Advent kod Matoša i Filmski advent na Tuškancu

Najčarobnije doba godine počinje i na jednoj od najpoznatijih zagrebačkih lokacija. Strossmayerovo šetalište na Gornjem Gradu, na dijelu šetnice na kojem vječno sjedi lik hrvatskog književnika Antuna Gustava Matoša, postaje božićna priča s romantičnom atmosferom, mirisima i okusima tradicionalnih blagdanskih jela, ali i mjesto vrhunske zabave.

Lokacija s najljepšim pogledom na Zagreb oblači svoje blagdansko ruho 29. studenog. Na svakom koraku Adventa kod Matoša posjetitelji će uživati u pomno biranoj scenografiji koja podsjeća na dobra stara vremena i topli ugođaj adventa s prve polovice 20. stoljeća. Zahvaljujući posebnoj scenografiji u retro stilu, Advent kod Matoša ponosi se titulom najljepše uređene adventske lokacije u Zagrebu. Tu je titulu osvojio već prve godine održavanja 2017. te potom 2018. godine.
Treće izdanje Adventa kod Matoša, nastavlja tradiciju, ali nudi i novitete. Mirisi su sigurno nešto što će posjetitelji prvo uočiti, jer na šetnici se nalazi 14 adventskih kućica s bogatom street food ponudom. U ponudi su tradicionalna hrvatska zimska jela, ali na moderan način poput raclette sarme, mesnog čipsa, vegetarijanskih ličkih pola i pečenog jegera te specijaliteti iz cijelog svijeta kao što su švedski i norveški vafli uz koje se pije skandinavski glogg ili pak topla jabukovača s votkom. Nezaobilazne su i kobasice domaćih proizvođača, ali s raznim umacima i dodatcima.
Zimski provod, koji će trajati sve do 7. siječnja, upotpunit će veliki glazbeni nastupi; Belfast Food, Kuzma & Shaka Zulu, Techno Vikinzi i brojni drugi urbani bendovi i DJ-evi. Drugi dan Božića, 26. prosinca, sprema se pravo glazbeno ludilo; bend iznenađenja koji hrvatskom glazbenom scenom uspješno vlada već 20 godina. U Novu godinu uvest će vas veseli, kabaretski bend Stampedo s još veselijom Ivankom Mazurkijević.

Na otvorenju, 29. studenog, posjetitelje dočekuje bend C.U.R.E sastavljen od četiri djevojke koje su multi instrumentalistice, a na kreativan način sviraju svoje aranžmane pop, rock i jazz repertoara.
Foto pointovi Adventa kod Matoša, poput instalacije prozora koji gleda na Zagreb, svijetleće klupe, okvira u obliku velikog adventskog vijenca kroz koji se vidi Katedrala, već su uvršteni u najfotografiranije lokacije u Gradu i svake godine su omiljena zabava posjetiteljima, a ove godine
posjetitelje očekuju novi foto pointovi s kojih Zagrepčani i gosti našeg Grada mogu slati najljepše razglednice diljem svijeta.

I ljubitelji filma će doći na svoje, jer samo dan nakon otvorenja Adventa kod Matoša, 30. studenog počinje i adventska priča na platou Tuškanac. Plato kina, pripadajući park i gornji dio Dežmanovog prolaza privlačit će posjetitelje posebnom scenografijom kojom je stvoren topli blagdanski ugođaj. Park će krasiti velika glazbena kutija s hologramskom balerinom koja će se okretati uz zvukove nota iz baleta Orašar. Uređenje Dežmanovog prolaza također će pratiti temu Orašara te će stari izlozi kao i dijelovi prolaza biti dio adventskog ugođaja. U kinu Tuškanac će se prikazivati dva puta dnevno dječji i obiteljski igrani i crtani filmovi iz prošlog stoljeća. Prije projekcija svakako ćete moći zgrabiti kokice iz kućice Cinkuši koja će biti postavljena pokraj kina.

Više informacija o programu, koncertima, radnom vremenu i filmskim projekcijama dostupne su na službenoj Facebook stranici.