Revolut i Mastercard u suradnji s organizacijom Save the Children podupiru obnovu škola uništenih ciklonom Idai

Povodom Međunarodnog dana djeteta, Revolut i Mastercard danas su se udružili s organizacijom Save the Children i pokrenuli akciju prikupljanja sredstava za obnovu i financiranje četiriju škola u Mozambiku koje je uništio ciklon Idai.

Svi korisnici Revolutovih usluga mogu zaokružiti sitniš i donirati razliku, postaviti ponavljajuće plaćanje ili uplatiti jednokratan iznos putem značajke Revolut Donations. Tijekom akcije Revolut i Mastercard pratit će svaku funtu koju doniraju korisnici Revolutovih Mastercard kartica jednakom vlastitom donacijom do ukupnog iznosa od 80 000 GBP, s ciljem doniranja ukupnog 160 000 GBP za ovu svrhu.

Čitav iznos koji će donirati korisnici ide u humanitarne svrhe, pri čemu Revolut i Mastercard neće naplaćivati naknade niti uzimati proviziju od donacija. Minimalan iznos donacije nije zadan, a korisnici mogu uključiti i isključiti značajku u bilo kojem trenutku.

Kada je ciklon Idai pogodio Mozambik, škole su teško oštećene, a nastava je odgođena. Bez financijskih sredstava škole nije moguće obnoviti, a tisuće djece neće početi školsku godinu u učionici prikladnoj za učenje.

Obnova i financiranje četiriju škola osigurat će da više od 2000 dječaka i djevojčica mogu nastaviti školovanje i učiti u sigurnom i brižnom okruženju. To će obuhvatiti školsku infrastrukturu, sanitarne prostorije, materijale za nastavu i učenje, psihosocijalnu pomoć i planove mjera u slučaju katastrofe za moguće buduće prirodne nepogode.

Marsel Nikaj, voditelj poslova za trezore i donacije u Revolutu, izjavio je: „Pokrenuli smo našu značajku donacija u srpnju kako bismo učinili humanitarne donacije jednostavnima, fleksibilnima i transparentnima. Nadamo se da će naše partnerstvo s organizacijom Save the Children i Mastercardom pomoći djeci u područjima koja je pogodio ciklon Idai da steknu važno obrazovanje koje zaslužuju.”

Edoardo Volta, direktor za partnerstva s fintech tvrtkama u Mastercardu, rekao je: „Oduševljeni smo partnerstvom s Revolutom i organizacijom Save the Children na potpori takvoj značajnoj akciji. Obrazovanje je ulaznica u bolju budućnost, a prikupljanjem ovih sredstava nadamo se da ćemo moći to ponuditi djeci u područjima pogođenima ciklonom Idai.”

Samira Abu-Helil, viša voditeljica programa u organizaciji Save the Children, kazala je: „Dar obrazovanja jedna je od najboljih stvari koje možete ponuditi djetetu. Obrazovanje daje djeci budućnost ispunjenu mogućnostima, nadom i prilikama. Pored toga, sigurno okruženje u kojem dijete može dobiti to obrazovanje iznimno je važno. Učenje vani pod drvetom ili u učionici s ruševnim zidovima nije sigurno i svako dijete ima pravo ići u školu te osjećati se sigurno tako da može živjeti svoje djetinjstvo, učiti i igrati se s prijateljima.