Nova priča o prostornom dizajnu koja će vas oduševiti

Hrvatski dizajn prostora dobio je potpuno novu dimenziju koja će vas oduševiti već pri prvom susretu. U Zagrebu je otvoren novi Concept Store u Blok Bužanova – Ognjena Štrigina 2, koji na impresivnih 400 m2 predstavlja najmodernije domaće proizvode za uređenje prostora te tako ponudu uspješnih hrvatskih proizvođača Međimurjeplet i Pana Windows lansira uz bok najnovijim svjetskim trendovima. Među prvima Concept Store su s velikim zanimanjem razgledali ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić, predsjednica Uprave HBORa Tamara Perko, bivši premijer Franjo Gregurić, poduzetnik Jako Andabak, Neven Mikec, Josip Vučemil, ali i arhitekti Andrija Rusan, Saša Begović, Zoran Zidarić sa suprugom Mirnom i mnogi drugi poznati arhitekti, dizajneri i investitori.

Novi show room ovih domaćih proizvođača s tradicijom dužom od tri desetljeća predstavlja najmodernije komade najkvalitetnijeg namještaja za unutarnje i vanjsko uređenje, kao i prozore, vrata te parkete proizvedene s puno ljubavi prema prirodi i drvu. Novo mjesto susreta s arhitektima i kupcima, svojim maštovito uređenim prostorom, nudi brojna idejna rješenja za nove domove iz snova ili pak prostore hotela i restorana u kojima ćemo s veseljem boraviti. Concept Store su predstavile Ana Marija Sobočanec Dujić te Nikolina Babić, a posebno emotivan bio je osnivač Međimurjepleta i Pana Windowsa Alojzije Sobočanec. Također, u kratkom filmu prikazan je tijek proizvodnje, a svoje viđenje ideja i realizacije dali su i brojni zaposlenici koji su zajedno s upravom zaslužni za ovu lijepu hrvatsku gospodarsku izvoznu priču.

Dizajn Međimurjeplet već niz godina osvaja ljubitelje vrhunskog dizajna diljem Europe. Osnovan je još davne 1965. godine sa sjedištem u Čakovcu, a na europskom tržištu etablirao se ručnom izradom pletenog namještaja i košara od vrbine šibe te postao jedan od najvećih izvoznika tih proizvoda. Nakon dugogodišnje tradicionalne proizvodnje i trgovine pletenim proizvodima, prateći promjene i stilove na tržištu, fokus tvrtke postao je širenje asortimana vrtnog namještaja i dekorativnih artikala za kućanstvo te opremanje u ugostiteljstvu.

Zahvaljujući vrlo uspješnom poslovanju Međimurjeplet 2002. godine osniva i Pana d.o.o. koja nastavlja dugogodišnju tradiciju jednog od najstarijih drvoprerađivačkih pogona za proizvodnju parketa te Pana Windows d.o.o. koja nastavlja tridesetogodišnje iskustvo proizvodnje vanjske stolarije preuzetog društva, unapređujući poslovno umijeće i specijalizaciju u proizvodnji drvenih i drvo-aluminijskih prozora i kliznih stijena. Pana Windows uspješno surađuje s mnogim poznatim građevinskim tvrtkama i investitorima u Hrvatskoj koji su prepoznali kvalitetu njihovih proizvoda.

Međimurjeplet i Pana Windows na raznim domaćim i inozemnim sajmovima iznova oduševljavaju impresivnim postavom te su jedan od najvećih domaćih izvoznika namještaja, prozora, vrata i podova brojnim stranim kupcima u Švicarskoj, Njemačkoj, Austriji te brojnim drugim zemljama.