Drugu godinu zaredom među najpoželjnijim poslodavcima u Hrvatskoj

HEINEKEN Hrvatska drugu je godinu zaredom nagrađen certifikatom Poslodavac Partner vodeće konzultantske tvrtke SELECTIO, koja taj certifikat dodjeljuje tvrtkama koje dosežu standarde izvrsnosti u upravljanju zaposlenicima. U odnosu na prošlu godinu, HEINEKEN Hrvatska je dodatno poboljšao svoje HR procese i ostvario impresivnih 96% ukupno mogućih bodova, time potvrdivši stratešku važnost i proaktivni odnos svoje HR funkcije prema izazovima tržišta te prema potrebama zaposlenika. Certifikat je predsjedniku Uprave Odinu Goedhartu i direktorici prodaje Romini Ivančić, uručio Aleksandar Zemunić, član Uprave tvrtke SELECTIO.

„Ponosni smo na još bolji rezultat koji smo ostvarili u našoj drugoj godini certificiranja. Ovo je dokaz visokih standarda procesa ljudskih resursa u našoj kompaniji, ali i odraz naše inovativnosti, predanosti i kulture. Široka lepeza te raznolikost benefita, kao i ulaganja koje pružamo našim zaposlenicima, svakako se odražavaju i na ugodnu atmosferu. Niska stopa fluktuacije te izrazito visoki rezultati Istraživanja klime, posebno u domeni timskog rada i odnosa s nadređenima, kao i činjenica da je 91% zaposlenika ponosno što rade za HEINEKEN Hrvatska, potvrda su nam se sav trud i ulaganja isplate“, istaknula je Romina Ivančić, direktorica prodaje u HEINEKEN Hrvatska koja je donedavno bila zadužena za ljudske resurse.
„Ovaj certifikat smatram još jednim priznanjem da činimo pravu stvar inzistirajući na angažmanu i razvoju naših ljudi. U konačnici, oni su naš najvažniji diferencijator i izvor konkurentske prednosti“, poručio je Odin Goedhart, predsjednik Uprave HEINEKENA Hrvatska.

HEINEKEN Hrvatska prošle je godine prvi put prošao kroz proces certifikacije i demonstrirao da doista u praksi žive tri načela na kojima se temelji strategija tvrtke – održivo, prirodno i pošteno. Svi zaposlenici uključeni su u transparentan sustav procjene radnog učinka i on je jasno povezan s poslovnom strategijom te nagrađivanjem i obrazovanjem zaposlenika. U proteklih godinu dana, u HEINEKENU su ulagali i dodatne napore u razvoj i usavršavanje svih svojih zaposlenika te su oni tako prosječno sudjelovali u više od 60 sati eksternih i internih edukacija, dok je za edukcije po zaposleniku u prosjeku izdvojeno preko 5900 kn. HEINEKEN također ima sustav internih edukacija koji je u skladu s najboljim svjetskim praksama, pri čemu interni prijenos znanja počinje već tijekom samog onboardinga zaposlenika, a u njemu sudjeluju svi menadžeri. U HEINEKENU Hrvatska usmjereni su na prepoznavanje i razvijanje talenata, a tvrtka općenito pruža podršku i razvoju internacionalne karijere svojih zaposlenika.

HEINEKEN Hrvatska uvijek osluškuje potrebe svojih zaposlenika, a osim što se jednom godišnje provodi istraživanje organizacijske klime, snažno se potiče zaposlenike da daju svoje sugestije za unapređenje poslovnih procesa, dok se najbolje ideje implementiraju, pohvaljuju i nagrađuju. O tome da su kompaniji na prvom mjestu uvijek sigurnost i zdravlje zaposlenika svjedoči i činjenica da su u tvrtki nedavno proslavili 1200 dana bez ozljede na radu, a sugestije zaposlenika se redovito uvažavaju. Primjerice, na sugestiju zaposlenika, radnicima su osigurani personalizirani čepići za zaštitu od buke s posebnim filtrom za propuštanje frekvencije ljudskog glasa.

Prošle godine je pokrenuta i platforma Stay in motion koja omogućuje zaposlenicima da dijele svoja sportska iskustva i međusobno se motiviraju, a koja je ujedno i glavno mjesto za komunikaciju koja promiče zdravlje i potiče na bavljenje sportom. Pokrenute su i wellbeing radionice PETKOM U 2 na kojima se prolaze teme koje zaposlenicima mogu biti korisne i u privatnom, a ne samo u poslovnom životu, poput upravljanja vlastitim financijama i nošenja sa stresom.

HEINEKEN se rado odaziva i na pozive studentskih udruga i fakulteta te sudjeluje na brojnim konferencijama i projektima gdje dijele svoje znanje o upravljanju ljudskim resursima, osiguravanju zdravlja i zadovoljstva zaposlenika, ali i o tržištu rada i potrebama poslodavaca i posloprimaca općenito.

Trenutno je 67 nositelja Certifikata u Hrvatskoj, Albaniji, Austriji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Kosovu, Makedoniji, Rusiji, Sloveniji i Srbiji. Projekt Certifikat Poslodavac Partner podržava generalni pokrovitelj portal MojPosao i poslovni tjednik Lider kao medijski pokrovitelj. Više o projektu Certifikat Poslodavac Partner možete doznati na stranici projekta www.poslodavacpartner.org.