Prva Vichy hidratnantna rutina za masnu i kožu sklonu aknama u odrasloj dobi

Premda se pojava prištića, bubuljica i akni povezuje uz razdolje puberteta često se s tim problemom kože susretnu žene i u odrasloj dobi.

Prema novijim istraživanjima pojava akni nakon 25. godine pogađa čak 54 posto žena, a kao glavne uzroke dr.sc. specijalista dermatologije i venerologije Ivana Prkačin navodi: hormonalni disbalans i kumulativni utjecaj ekspozoma – stres, način prehrane, zagađenje iz okoliša i UV zrake…

Akne u odrasloj dobi karakteristične su za mandibularni dio lica odnosno područje brade i gornjeg dijela vrata. Nažalost, upravo taj dio lica je teže liječiti od nesavršenosti te je iznimno osjetljivo na prekomjernu proizvodnju sebuma zbog osjetljivosti žlijezda lojnica. No, redovitom njegom u samo dva koraka može se postići izgled pročišćene i zdrave kože. Rješenje je dosljednost u rutini čišćenja i hidrataciji kože – kaže dr.sc. specijalistica dermatologije i venerologije Ivana Prkačin.

Koža sklona aknama traži lagane teksture i nekomedogene proizvode na bazi dermokozmetičkih prirodnih sastojaka, primjerice, kakva je linija Normaderm koja je nadopunjena sa dva nova proizvoda Phytosolution gel za dubinsko čišćenje i Phytosolution dnevna njega s dvostrukim učinkom.

Normaderm Phytosolution gel za dubinsko čišćenje obogaćen je mineralima i probiotičkim derivatima na bazi blagih surfakanata koji učinkovito uklanjaju šminku, prljavštinu, prašinu i čestice zagađenja, a pritom ne remete prirodni ph kože. Djeluje antibakterijski i protuupalno zbog minerala cinka dok bakar ima pozitivno seboregulacijsko djelovanje, a zahvaljujući probiotičkom derivatu zaštitna barijera kože je obnovljena.
Drugi korak u rutini njege je korekcija nepravilnosti i hidratacija Normaderm Phytosolution dnevnom njegom osvježavajuće gelaste teksture sa formulom na bazi: 2 % salicilne kiseline koja djeluje kao lagani keratolitik, to jest ima učinak poput laganog kemijskog pilinga, te 0,2 % – hijaluronske kiseline za hidrataciju, vitamin c za ublažavanje depigmentacijskih mrlja, Phycosaccharide 2%, probiotički derivat Bifidus i 60 % Vichy mineralizirane termalne vode za obnovu i jačanje zaštitne barijerne funkcije kože.

Lifestyle blogerica Ella Dvornik Pearce imala je priliku isprobati rutinu u dva koraka sa proizvodima iz linije Normaderm te zahvaljujući Phytosolution gelu za dubinsko čišćenje smanjio se konstantno prisutan masni sjaj – posebice na T-zoni, a problem neugodnog zatezanja i peckanje kože nestao je nakon nanošenja Phytosolution dnevne kreme koja se pokazala ujedno kao idealna podloga za make-up. Naime, kako kaže Ella Dvornik – Od nje mi ne nastaje sebum na licu tijekom dana kao prije, a šminka ostaje postojana. Osim odgovarajućom njegom koži možemo pomoći i pravilnom prehranom i vježbanjem.

Naime, istraživanja su potvrdila da je poželjno izbjegavati mliječne proizvode i to one obrane jer sadrže više hormonalnih dodataka i faktora rasta te pripaziti na manji unos šećera. Premda nije pronađena uzročna veza između akni i cigareta ipak je potvrđeno da nikotin usporava mikrocirkulaciju kože, a samim time i zacjeljivanje upalnih procesa. Stres je također jedan od potvrđenih faktora koji utječe na nastanak akni pa u razdoblju veće izloženosti stresu trebali bi naći vremena za neku vrstu aktivnosti jer dokazano djeluju na smanjenje razine kortizola (hormona stresa).