Kuglanje je opet u modi

Popularna zagrebačka kuglana Bowling Bar organizirala je natjecanje u kuglanju pod nazivom Disco bowling i time službeno otvorila zimsku sezonu bowlinga. Uzvanici su dobili posebne cipele za kuglanje i kugle odgovorajuće težine te uz pomoć instruktora Mirka Slavicu naučili pokoji trik kako srušiti sve čunjeve jednim bacanjem i postići Strike. Bowling je puno više od kuglanja, to je zabava i druženje pa su i uzvanici među kojima je bila i influenserica Lucija Gorički tradicionalno uživali u hrani, piću i glazbi. Prostor je bio ispunjem svjetlosnim efektima, a neizostavna disco kugla se vrtila do kasnih večernjih sati.

Bowling je trenutno jedan od popularnijih oblika zabave za sve uzraste pa tako podjednako u njemu uživaju oni najmlađi koji tek uče kuglati kao i oni nešto stariji i iskusniji. Bowling je poznat kao američki način zabave i stil života, a u Hrvatsku je došao prije šezdeset i šest godina. Bowling se nerijetko pogrešno izjednačava s kuglanjem, koje je isključivo sport. Bowling je zanimljiv za početnike jer ga je lako naučiti, pravila nisu komplicirana, a u natjecanjima ima dosta preokreta pa početnik uz malo sreće može pobijediti i iskusnijeg bowlera. Pravila igre su vrlo jednostavna – igrač baci, zakotrlja bowling kuglu po stazi s ciljem obaranja deset čunjeva postavljenih u obliku trokuta. Jedna igra sastoji se od deset okvira, a glavni cilj je u svakom okviru jednim hicem srušiti sve čunjeve, što se popularno naziva strike. Ako to ne uspijete imate priliku preostale čunjeve srušiti drugim hicem koji se naziva spare. Pobjednik je onaj igrač koji obori najviše čunjeva u najmanjem broju bacanja kugle.
U bowlingu možete izraziti svoj osobni stil pošto je dopušteno donijeti privatne kugle s različitim personaliziranim uzorcima i natpisima što je u klasičnom kuglanju zabranjeno. Uz kuglu u osnovnu opremu pripadaju i posebne cipele za bowling koje se mogu iznajmiti ili donijeti vlastite.

Bowling Bar omiljeno je mjesto svih rekreativaca koji se žele riješiti stresa i podići raspoloženje. Tu se održavaju tematske večeri među kojima je napopulariji Disco bowling i Ženska srijeda, slave se rođendani i godišnjice te jednodnevni team buildinzi.