Jesensko kampiranje! Zašto ne?

Moderno i dizajnerski uređen prostor za odmor kojemu poseban šarm udahnjuje s jedne strane borova šuma, a s druge morska obala skladno je uklopljen u ovaj očaravajući mediteranski ambijent. Riječ je o kampu u kojemu je smješteno 369 stambenih jedinica, odnosno 86 mobilnih kućica, 13 jedinica za „glamping” i 270 parcela s električnom energijom, odvodima i vodom koji pruža baš sve za idiličan odmor koji pruža osjećaj doma.

Interijer koji osvaja na prvi pogled
U prostoru dominira drvo, prirodni materijali i boje koje asociraju na Mediteran. Bež, smeđa i nekoliko nijanse plave, pretvaraju kućice u cosy oaze uživanja i relaksacije. Mislilo se na svaki detalj, od inspirativnih poruka, umjetnički oslikanog posuđa, čaša i šalica, do udobnosti smještaja, grijanog prostora i funkcionalnosti. Iako gosti kampa mogu uživati u svim pogodnostima Falkensteiner resorta Borik, od restorana do SPA centra, u kućicama se možete prepustiti inspiraciji i kreirati svoja jela jer je prostor za vaše kulinarsko carstvo potpuno opremljen. Na terasi se možete smjestiti u gnijezdo ljuljačku ili se relaksirati u udobnoj ležaljci i uživati u kavi s pogledom dok udišete miris borovine pomiješan s povjetarcem s mora.

Kamp je projektirao poznati arhitekt Robert Bezdikian, vodeći računa i o konceptu zelenila i recikliranju otpada, odnosno održivom razvoju. Za cjelokupno arhitektonsko projektiranje i lokalni građevinski nadzor nad projektom, zaduženi su ATP arhitekti i inženjeri i arhitekt Dario Travaš kao glavni građevinski inženjer.


Mjesto idealno za obiteljsko uživanje
Ova oaza prostire se na 8,7 hektara. A osim što je cjelokupni izgled kampa tako privlačan i prilagođen odmaku od svakodnevice, dodatnu vrijednost mu naglašava uređen krajolik s odvojenim bazenom za djecu i odrasle te toboganom. Na kampiranje u jesenskom okruženju možete povesti i kućne ljubimce i uživati u zajedničkom vremenu. À la carte restoran s pogledom na more udahnjuje mu dozu luksuza, kao i Acquapura SPA područje sa saunama i hidromasažnim bazenom.
Ovdje se možete u potpunosti prepustiti opuštanju bez buke i neželjenih distrakcija. Zona je to zabranjena za automobile, a hibridna vozila možete napuniti u neposrednoj blizini jer je sve na dohvat ruke.

Izleti uz koje kampiranje postaje još uzbudljivije
Falkensteiner resort Borik suorganizator je velike međunarodne utrke Granfondo, što povrđuje i njegovu usmjernost ka zdravom životu i poticanju bicikliranja. Potaknuti time, možete uzeti bicikl u resortu i zaputiti se do obližnje vinarije Degarra kako biste kušali vrhunska vina i poslušali zanimljive priče o nastanku vinarije. Uz guštanje u finim vinima, izlet biciklima možete upotpuniti i kulturnim sadržajima kojih u Zadru ne nedostaje. Svratite u Muzej antičkog stakla i doživite pravi spektakl uz priče iz prošlosti. Možete se čak i okušati u umijeću puhanja stakla. Istražite stalni postav u Kneževoj palači pa preko puta svratite u restoran Pašta&Svašta kako biste uživali u slasnoj tjestenini i vrhunskim vinima.