Hrvati su na online kupovinu namještaja potrošili čak 30% više nego u 2018. godini

Prema podacima koje analizira Vivre, online prodaja u kategoriji namještaja porasla je za 30 posto u odnosu na rujan i listopad prošle godine. Od devet tržišta središnje i istočne Europe, Hrvatska ostvaruje 13 posto od ukupne prodaje Vivrea.

Vivre, najveći online trgovac namještajem, dekoracijama i predmetima za uređenje doma u središnjoj i istočnoj Europi, tim povodom najavljuje novu kampanju pod nazivom „Velika rasprodaja”, koja će hrvatskim kupcima omogućiti izbor između čak tisuću proizvoda s popustima do 70 posto. Velika rasprodaja na online trgovini Vivre.hr započet će 22. listopada i trajati do 28. listopada 2019. godine. Sniženi će biti traženi proizvodi poput kauča, kuhinjskih stolica, tepiha, pamučnih setova za krevet i setovi za nakit.

Ove jeseni, prosječna vrijednost online košarice iznosila je 790 kn. U najpopularnije kategorije pretraživanja i kupovine spadaju namještaj, tekstil i rasvjetna tijela. Za špicu sezone dogovorili smo posebne uvjete s dobavljačima iz Španjolske, Engleske, Portugala i Njemačke te smo snizili cijene najpretraživanijih proizvoda”, izjavio je Andrei Stanescu, glavni komercijalni direktor kompanije Vivre.

Prijašnjih godina hrvatski potrošači oklijevali su kupovati glomazni namještaj putem interneta i uglavnom su kupovali ukrase. Međutim, sada se to promijenilo i porasla je potražnja za velikim komadima namještaja koji u ukupnom prometu dosežu vrijednost od 34 posto. S 20 posto slijedi ga tekstil, predmeti za kuhinju i kupaonicu čine 16 posto, 12 posto otpada na dekoracije za uređenje interijera, 10 posto je udio lifestyle komada namještaja, a 8 posto prometa ostvaruje kategorija rasvjetnih tijela.