Akcijom dm-a i pratitelja na Facebooku osigurana donacija za napuštene pse

dm je predao donaciju od 21.204 konzervi hrane najvećem hrvatskom skloništu za napuštene životinje „Prijatelji“ iz Čakovca. Donacija je ostvarena uz pomoć dm-ovih pratitelja na Facebooku koji su se 4. listopada, na Svjetski dan zaštite životinja, pridružili dm-ovoj digitalnoj kampanji te u komentarima podijelili fotografije svojih kućnih ljubimaca, a dm je za svaku podijeljenu fotografiju odlučio donirati po jednu konzervu hrane svoje robne marke Dein Bestes za napuštene pse u Skloništu u Čakovcu.
dm već tradicionalno tijekom listopada, mjeseca u kojem se obilježava Svjetski dan zaštite životinja, podsjeća građane na važnost brige o životinjama i omogućuje im da sudjeluju u projektima koji su usmjereni na pomoć napuštenim životinjama. Raduje nas što je velik broj naših pratitelja na Facebooku prepoznao našu inicijativu i pridružio nam se u prikupljanju donacije kojom napuštenim krznenim prijateljima boravak u Skloništu u Čakovcu želimo učiniti lakšim i ugodnijim“, istaknuo je Ivan Horvat, menadžer Marketinga i PR-a u dm-u.

Sklonište za napuštene životinje „Prijatelji“, kojim upravlja ZEU Prijatelji životinja i prirode Čakovec, trenutno brine o 560 napuštenih pasa, a svaki im je mjesec potrebno oko pet tona hrane. O zbrinutim psima, koji su uglavnom smješteni u dvorištima s kućicama, a među njima ima velikih i malih, odraslih i štenaca, ali i starijih koji teže pronalaze novi dom, brine 11 djelatnika te tridesetak volontera.
Uime naših krznenih prijatelja, djelatnika i volontera koji brinu o njima, od srca zahvaljujemo dm-u i svim građanima koji su se pridružili ovoj donaciji. Ponosni smo što velik broj naših sugrađana pokazuje senzibilitet prema problemu napuštenih životinja diljem Hrvatske, što nas potiče da i nadalje ustrajemo u svojim projektima edukacije, osobito mlađih naraštaja, o tome koliko je odgovorno ponašanje vlasnika kućnih ljubimaca važno i za ljubimce, ali i za cijelu zajednicu“, istaknula je Aleksandra Hampamer, voditeljica čakovečkog skloništa.

Donacija dm-a, uz pomoć pratitelja na Facebooku, dio je dm-ove višegodišnje kampanje „Kad se naše šape slože“ kojom dm želi podsjetiti na važnost koju životinje imaju u našem svakodnevnom životu. U sklopu kampanje, dm je podržao izradu 15.000 edukativnih slikovnica „Dijete i pas“ koje će udruge diljem Hrvatske koristiti za edukaciju mališana kako bi doprinijele smanjenju broja napuštenih životinja. Naime, prema podacima Mreže za zaštitu životinja, samo skloništa za napuštene životinje u Zadru, Virovitici, Rijeci, Dubrovniku, Čakovcu i Zagrebu godišnje udome više od 2.500 pasa.