U tjednu srca, Mg Mivela podsjeća kako zaštititi svoje srce

Možemo li pravilnijom prehranom smanjiti rizik od bolesti srca? Možemo! Istraživanja pokazuju kako su, nažalost, bolesti srca i moždani udar danas među najvećim uzrocima smrti u svijetu, a nepravilna prehrana, kakvoj su mnogi izloženi, povezana je s povišenim krvnim tlakom, povećanim masnoćama u krvi i debljinom, sve redom čimbenicima rizika bolesti srca i krvnih žila.
Pravilnijom prehranom moguće je smanjiti rizik od bolesti srca i moždanog udara, a prema rezultatima nedavno provedene kliničke studije, redovna konzumacija Mg Mivele pokazuje pozitivan učinak na kardiovaskularni sustav. Studija je provedena u dva centra u Berlinu, a ova randomizirana, dvostruko slijepa, placebo kontrolirana studija je uključivala 50 osoba s povišenim normalnim krvnim tlakom ili hipertenzijom stupnja I (vrijednosti od 130/85 do 150/99) koji su podijeljeni u dvije skupine. Jedna skupina je pila Mg Mivelu, a druga placebo vodu u količini od 1L dnevno kroz 8 tjedana.

Više magnezija u vodi koju pijemo – manji rizik smrtnosti od koronarne bolesti srca
Magnezij doprinosi normalnom radu svih mišića uključujući i srce te ima povoljan utjecaj na zdravlje kardiovaskularnog sustava, a preporučeni dnevni unos magnezija za normalan rad organizma iznosi 375 mg.

5 savjeta za zdravlje srca
Najvažnijem mišiću u našem tijelu treba posvetiti pažnju, ne samo uoči Svjetskog dana srca, nego i cijele godine.

  1. Za početak, opustite se. Idući puta kad se nađete u stresnoj situaciji, uzmite vremena i razmislite je li vrijedna nerviranja. Ne zaboravite, kad se smijete vi – smije se i vaše srce, stoga se što više družite s ljudima koje volite. Postoje vrlo snažni dokazi da su ljudi koji njeguju snažne odnose s drugima, općenito boljeg zdravlja, žive dulje i imaju kvalitetniji život.
  2. Riješite se štetnih navika. Ako vam je stalo do vašeg srca, a patite od povišenog kolesterola u krvi, gubitka daha, migrene, depresije, ili imate predispoziciju oboljeti od dijabetesa ili osteoporoze, tada ne treba posebno naglašavati kako bi što prije trebalo izbaciti alkohol i cigarete.
  3. Unosite dovoljno magnezija. Njega je tijelu najbolje osigurati iz prirodnih izvora jer pridonosi spremnosti organizma da se bori protiv stresa i tjelesnih napora. Mg Mivela prirodna je mineralna voda koja u samo jednoj litri gotovo zadovoljava dnevno potrebnu dozu magnezija te na učinkovit i prirodan način pomaže svima koji pate od posljedica nedostatka magnezija.
  4. Postanite fizički aktivniji. Tjelovježba je uz pravilnu prehranu osnova prevencije protiv mnogih bolesti. Dok vježbate, slušajte glazbu. Naime, mnogi kardiolozi tvrde kako upravo slušanje omiljene glazbe može pozitivno utjecati na zdravlje srca.
  5. Ograničite unos kave. Previše kofeina može dovesti do ubrzanog rada srca pa čak i do srčane aritmije. Previše kave utječe na nervozu tako što kofein potiče oslobađanje hormona stresa – adrenalina pa osoba osjeća nervozu, nemir, pojačano se znoji, a može je uloviti i drhtavica.

Pazite na svoje srce! Svakoga dana ono otkuca 100.000 puta, što znači da tijekom života napravi otprilike 2.5 milijarde otkucaja.