Počinju prednarudžbe za HTC VIVE

HTC VIVE® danas objavljuje značajke i funkcije novog sustava VIVE Cosmos, uključujući nadolazeće cijene i dostupnost te bonuse za prednarudžbu. Vive Cosmos je najnoviji vrhunski sustav virtualne stvarnosti (VR) koji se temelji na osobnom računalu, a kojeg odlikuje nova razina dostupnosti i jednostavnosti uporabe. Dizajniran je kako bi se razvijao s korisnicima tijekom vremena putem modularnog dizajna objektiva, koji može izmijeniti funkcionalnost naglavnog sustava, kao što je nedavno najavljeni modul za vanjsko praćenje Vive Cosmos External Tracking. Cosmos će biti dostupan u Hrvatskoj od 3. listopada po cijeni od 6.799 kuna. Prednarudžbe se zaprimaju već od danas.

Otkako je Vive započeo svoje putovanje u području virtualne stvarnosti, neprestano poboljšavamo definiciju vrhunskog iskustva virtualne stvarnosti i ono što treba biti”, izjavio je Graham Wheeler, GM Vive Europe. „Cosmos nudi najbolje iskustvo i predstavlja naš dosad najsvestraniji naglavni sustav; ima mogućnost inside-out praćenja, najavljene mogućnosti za različite objektive, neograničeni sadržaj u kutiji te novo korisničko sučelje, što pruža neograničene mogućnosti za XR klijente. Oduševljeni smo što smo ispunili svoje obećanje o vrhunskoj virtualnoj stvarnosti sve većoj publici; Vive Cosmos mogao bi predstavljati naše dosad najveće europsko maloprodajno predstavljanje za proizvod virtualne stvarnosti.”

Tehnička svojstva
Vive Cosmos izgrađen je kako bi se lako prilagođavao potrebama VR klijenata, uz naglasak na svestranost i radne značajke. Sasvim nov sustav praćenja Vive donosi pojednostavljeni sustav koji omogućuje nikad brži ulazak u VR, zahvaljujući šest senzora kamere za široko i točno praćenje. Cosmos ima kombiniranu razlučivost piksela od 2880 x 1700, što predstavlja povećanje od 88 % u odnosu na prvi Vive i donosi kristalno jasan tekst i grafiku. Nove LCD ploče smanjuju udaljenost između piksela i zajedno sa stvarnim RGB zaslonima smanjuju efekt rastera.

Jedinstveni preklopni dizajn omogućuje korisnicima da se prebace između stvarnosti i virtualne stvarnosti za samo nekoliko sekundi, bez prekida putovanja u virtualnoj stvarnosti. Vrhunska ergonomija i udobnost omogućuju dulja iskustva u virtualnoj stvarnosti, a integrirane slušalice pružaju imerzivni zvuk. Cosmos također ima potpuno redizajnirane upravljače koji povećavaju funkcionalnost unutar virtualne stvarnosti i pružaju dodatnu udobnost tijekom dugih igračkih sesija. Cosmos je također kompatibilan s bežičnim adapterom Vive za one koji žele uživati u kretanju u virtualnoj stvarnosti bez kabela.

Najavljen je prvi modul
Zahvaljujući svojemu modularnom dizajnu objektiva, Vive Cosmos dosad je najsvestraniji vrhunski naglavni sustav za virtualnu stvarnost, dizajniran s nadolazećim dodatnim priborom, koji će izmijeniti funkcionalnost naglavnog sustava i klijentima pružiti mogućnost da se njihov naglavni sustav tijekom vremena razvija zajedno s njima. Prvi službeni “modul”, koji je danas najavljen, jest modul Vive Cosmos za vanjsko praćenje, namijenjen klijentima koji žele nastaviti s uporabom svojih postojećih baznih stanica Lighthouse za scenarije praćenja, ali koji također žele iskoristiti vrhunske radne značajke sustava Vive Cosmos. Ovaj prvi modul kompatibilan s baznim stanicama podupire Viveov ekosustav periferne opreme, uključujući Vive Tracker, i donosi neprikosnovenu slobodu unosa za VR kontrole. Ovaj novi modul bit će dostupan tijekom prvog tromjesečja sljedeće godine.

Uključeni sadržaj
Vive Cosmos prvi je naglavni sustav za virtualnu stvarnost koji odmah donosi vrhunski sadržaj, uključujući 12-mjesečnu pretplatu na Viveport Infinity tijekom razdoblja prednarudžbe, što će omogućiti uštedu na tisuće dolara . Svaki klijent koji izvrši prednarudžbu svojeg Cosmosa prije 2. listopada u svojoj će kutiji dobiti kod za preuzimanje 12-mjesečne pretplate na Viveport Infinity. Viveport Infinity pruža neograničen pristup stotinama izvrsno ocijenjenih aplikacija, igara i videozapisa iz područja virtualne stvarnosti, kao što su Fisherman’s Tale, Fujii i Ninja Legends, zajedno s premium videozapisima top brandova poput GoPro, Discovery Channel i Animal Planet. Zajedno s predstavljanjem Vive Cosmosa, Viveport Infinity dodavat će nove naslove, kao što su Doktor Who: The Edge of Time by Maze Theory, Eleven Eleven by Syfy, Battlewake by Survios; Gloomy Eyes by Atlas V, Swords of Gargantua by Yomuneco i Gumi te MLB Home Land Derby by MLB.

Sustav Vive Reality
Cosmos nudi iskustvo koje je lako postaviti i pruža jednostavno pokretanje virtualnih svjetova koristeći novi sustav Vive Reality. Vive Cosmos prvi je naglavni sustav koji nudi Vive Reality System, redizajnirano softversko iskustvo za Vive. Vive Reality System predstavlja potpuno novu filozofiju dizajna za VR koja pruža proširenje stvarnog života i omogućuje da se VR ne doživljava kao puko pokretanje aplikacija, nego kao prelazak između svjetova. Cosmos će imati redizajnirano korisničko sučelje koje se naziva Lens, a koje omogućuje jednostavnu navigaciju aplikacijama XR i Viveport Infinity te nov, dinamički početni prostor pod nazivom Origin. Prostor Origin početna je točka za aplikacije virtualne stvarnosti i interaktivna iskustva koja će se samo razvijati tijekom vremena.