Pet crnogorskih hot spotova idealnih za jesenski predah

Sve dobre stvari dolaze u malim pakiranjima. Takva je i Crna Gora – magična mediteranska destinacija o kojoj se pišu putopisi u najutjecajnijim svjetskim medijima – od Forbesa do CNN-a. Od nacionalnog parka Durmitor do zlatnih plaža Ulcinja, gotovo da nema mjesta u Crnoj Gori koje ne izaziva znatiželju. Crna Gora prepuna kontrasta pružit će vam i idealan jesenski odmor. Sada su ulice, plaže i lokalne atrakcije pristupačnije, oslobođene od navale turista, ambijent je mirniji i opušteniji, a cijene niže. Janjetina u mlijeku, raštan, crnogorska pita koja se poslužuje uz kiselo mlijeko, kaštradina, japaci i bamije samo su neki od neodoljivih crnogorskih specijaliteta koje ne smijete propustiti. Uz uživanje u delicijama bogatog okusa, odaberite pet checking pointova i prepustite se pustolovini.

Kotor
Značajan broj spomenika, uključujući četiri romaničke crkve i gradske zidine, oštećen je u potresu 1979., ali grad je obnovljen, uglavnom uz pomoć UNESCO-a i danas je pod njegovom zaštitom. Ovdje ćete uživati u spoju smaragdne boje mora, arhaičnoj arhitekturi i vijugavim uličicama prošaranim mediteranskim kućicama. Odavde svratite do Porto Montenegra gdje ćete uživati u pogledu i doživjeti jesen s daškom luksuza.

Budva
Budva nosi epitet najpopularnijeg crnogorskog lokaliteta. Mjesto vibrantne energije, upečatljivih restorana i bogatog noćnog života. Kada se nađete u ovom crnogorskom turističkom biseru, spojite opuštanje i istraživanje te se zaputite do Svetog Stefana do kojega će vam trebati svega 15 minuta vožnje, a ugođaj je neprocjenjiv.

Durmitor
Durmitor je nacionalni park koji će vam pružiti oazu mira i osjećaj slobode. Ovdje ćete moći uživati u planinarenju, šetnji i uživanju u pogledu koji spaja surovost planine, divljih voda i zen koji omogućava netaknuta priroda.

Ulcinj
Zlatne plaže mekanog pijeska, zmajevi, paraglajding i lijeno uživanje u koktelima djelić su rajskog ugođaja koje pruža Ulcinj. Mjesto je to koje će vam pružiti osjećaj slobode i pripadanja uz pogled koji pruža neke od najupečatljivijih zalazaka sunca.

Ostrog
Upoznavanje različitih kultura jedno je od najvećih vrijednosti putovanja, a Manastir Ostrog je mjesto do kojega hodočaste vjernici svih vjeroispovijesti. Riječ je o manastiru uklesanom u stijenu na visini od 900 metara između Podgorice i Nikšića što dodatno naglašava njegovu jedinstvenost.

Za osjećaj Kao doma…
Kako bi osjećaj odmora bio potpun, pronađite mjesto koje će vam pružiti udobnost, profinjeni ambijent i vrhunsku uslugu. Falkensteiner Hotel Montenegro u Bečićima nedaleko od Budve osvojit će vas elegantnim interijerom u bojama koje se mimikrijski stapaju s bojama mediteranske jeseni i spa prostorom koji se proteže na 1500 metara kvadratnih uz saune, jacuzzi, parne kupelji, luksuzne tuševe te bogatu gastro ponudu i poslovičnu Falkensteinerovu gostoljubivost.