Huawei Watch GT2 sada prima pozive i pušta glazbu, a baterija traje dva tjedna

Pružajući poboljšano korisničko iskustvo i neusporedivo dulje trajanje baterije zbog energetske učinkovitosti čipa Kirin A1, novi Huaweijev Watch GT 2 pomiče granice kad su gadgeti i nosivi uređaji u pitanju. Watch GT 2 ujedno je i prvi Huaweijev pametni sat s 3D staklenim zaslonom što rezultira modernim izgledom. Štoviše, ovaj novi smartwatch pruža još više sportskih opcija s još bogatijim programima, a tu je i dodavanje Bluetooth funkcija za pozivanje i reprodukciju glazbe.

Kirin A1 omogućuje izdržljivost baterije
Prethodnu generaciju Huaweijevih pametnih satova korisnici su voljeli zbog impresivnog vijeka baterije, a Watch GT 2 ide korak dalje, a za što je zaslužan Kirin A1 čipset koji štedi energiju i pametno optimizira rad sata. Kirin A1 čipset integrira naprednu Bluetooth procesorsku jedinicu, moćnu jedinicu za obradu zvuka, aplikativni procesor ultra niske potrošnje energije te zasebnu jedinicu za upravljanja napajanjem.

U svakodnevnoj upotrebi, Huawei Watch GT 2 46 mm serija može u kontinuitetu raditi i do dva tjedna s uključenim nadzorom otkucaja srca, funkcijama za obavijesti te s Bluetooth pozivima. S druge strane, Huawei Watch GT 2 42 mm serija u klasičnom načinu rada može u kontinuitetu raditi i do tjedan dana.
Obje serije satova uvelike su poboljšale vijek trajanja baterije u GPS modu za praćenje sportskih aktivnosti. Serija 46 mm postiže trajanje baterije od 30 sati u sportskom načinu rada s GPS praćnjem, dok serija od 42 mm doseže 15 sati.

3D dizajn stakla za širok doživljaj prikaza
Klasični dizajn nikad ne izlazi iz mode. Watch GT 2 dodatno je nadogradio dizajn stvaranjem staklenog i širokog zaslona bez obruba. Serija 46 mm opremljena je s 1.39 inčnim AMOLED HD preciznim zaslonom osjetljivim na dodir s rezolucijom zaslona od 454 x 454 piksela, širokim rasponom boja i ultra tankim dizajnom koji je značajno bolji od LCD zaslona.

Novi profesionalni nadzor aktivnosti
Ljubitelji sporta od svojih pametnih satova često traže profesionalno praćenje aktivnosti, sportskih podataka, ali također i žele mnoge druge opcije koje će im olakšati svakodnevni život. Tako se Huawei Watch GT 2 od 46 mm može povezivati s drugim Huawei uređajima i podržava Bluetooth pozive na udaljenosti do 150 metara. Sat također podržava veliki kapacitet za pohranu, a u njemu je moguće pohraniti otprilike 500 mp3 pjesama.

U sportskom načinu rada Huawei Watch GT 2 kompatibilan je s 15 sportova, uključujući osam sportova na otvorenom (trčanje, hodanje, penjanje, planinarenje, trčanje stazom, biciklizam, plivanje u prirodi, triatlon) te sedam sportova u zatvorenom (hodanje, trčanje, trening bicikl, plivanje u bazenu, veslanje, eliptična sprava za vježbanje). Za ovih 15 sportskih načina, sat pruža cjelovito praćenje 190 vrsta podataka. Također, sat pruža ciljanu analizu podataka prije vježbanja za različite sportove, analizu snimanja podataka tijekom vježbanja te profesionalne savjete – kao da imate osobnog inteligentnog sportskog trenera koji će učiniti vašu vježbu sigurnijom i boljom.

Upravljanje zdravljem za vašu svakodnevnu njegu
U području inteligetnih gadgeta, Huawei je posvećen pomaganju vlastitim korisnicima. Koristeći napredne tehnologije, Huawei je neprikosnoveni lider u industriji kad je u pitanju briga o zdravlju.
U pogledu praćenja rada srca, Huawei Watch GT 2 pomaže u nadzoru zatajenja srca i bradikardije. Ako sat nije u sportskom načinu, korisnika će odmah obavijestiti da je, primjerice, brzina otkucaja srca iznad 100 minuti ili ispod 50.

Osim praćenja rada srca, praćenje spavanja još je jedna funkcija koju su mnogi korisnici htjeli vidjeti na svom Huawei pametnom satu. Uz Huawei TruSleep tehnologiju više ne morate brinuti o uzrocima nesanice i neprestanog buđenja. Huawei Watch GT 2 prati kvalitetu spavanja kroz brzinu otkucaja srca, kvalitetu disanja te koristi veliku analizu podataka za ocjenu kvalitete spavanja. TruSleep tehnologija koristi umjetnu inteligenciju za preciznu analizu problema sa spavanjem te korisniku daje prijedloge za poboljšanje sna.

Watch GT 2 dolazi i sa tehnologijem TruRelay koja pomaže prilikom oslobađanja od stresa i to tako što bilježi vrijednosti HRV (varijabilnost srčanog ritma) te pruža povratne infornmacije o korisnikovom indeksu stresa. Uz to, sat obavještava korisnika da bi trebao prošetati nakon višesatnog sjedenja te će mu preporučiti optimalan broj koraka kojeg je potrebno napraviti za zdravu dnevnu aktivnost.

Huawei Watch GT 2 bit će u Hrvatskoj dostupan od sredine listopada.